26. nov. 2012

Vozi me letalo v daljave

Tokrat je čestitka za ljubiteljico potovanj. Poslužila sem se načela manj je več in sama izdelala ozadje, tako da sem si izrezala oblaček, potem pa z gobico tapkala barvo okoli oblačka. Letalo je izrezano iz tršega šeleshamerja in z blazinicami za 3d učinek prilepljeno na podlago, samo še malo vrvice, napis in po moje je čisto dovolj :)

Pa lep začetek tedna želim!
Urška

24. nov. 2012

35 let

"Tam daleč pod soncem so naša največja hrepenenja.
Ne moremo jih doseči, toda lahko se ozremo gor in vidimo njihovo lepoto.
Verujemo vanje in poskušamo slediti, kamor nas vodijo.
Naj vama jih nikoli ne zmanjka!"
Urška

22. nov. 2012

Novembrski cART in napovednik za december

Skoraj bi pozabila pokazati nekaj utrinkov iz cARTA. Ker je foto spet ostal doma, le ena slika mojega Raja. Tokrat je bil cART zadnjič to leto zunaj. Decembra bodo temperature le tako nizke, da bi nam lahko kaj zmrznilo, tokrat pa je bilo sončno, vsaj za tiste, katerih stojnice so bile na soncu :) Mislim, da je bilo največ ljudi doslej, veliko nasmehov, pohval, nekaj nabav in ustvarjalna energija, ki se širi :)
V decembru se cART seli v Planet Tuš v Celju in v dvorec Novo Celje. Tu so datumi, kjer se bomo predstavljale. Seveda pa Urškinega Raja ne boste videli vedno. Usklajevanje med službo in popoldansko/vikend obveznostmi bo decembra prav pestro :) Tu so datumi cART gostovanja:
Izdelke iz Urškinega Raja pa boste našli: 1. decembra in 15. decembra v Planetu Tuš med 11. in 19. uro ter 2. , 9., 16. in 23. decembra na adventnem sejmu v dvorcu Novo Celje med 10. in 16. uro. Vabljeni! Urška

21. nov. 2012

Paket za Horjul

Ali že veste, da ima zavetišče Horjul pravo pravcato prodajalno, kjer najdemo obilo krasnih izdelkov slovenskih ustvarjalcev? S opreprostim klikom na to POVEZAVO jo boste našli. Kmalu pa bodo v prodajalni tudi nekateri moji izdelki. Posebej za ta božični čas sem izdelala živalske drobižnice in toaletke. Živalska serija bi jih lahko poimenovala. Nekatere so ptičkaste, druge spet pasje, dinozavrske, metuljčkaste, mačje, pa še kakšne. Si boste izbrali svojo?
Mačje in pasje pa so tudi voščilnice, ki gredo na isti naslov. Čisto preproste, a prav nežno lepe, da pogrejejo mrzle zimske dni.
Urška

19. nov. 2012

Muc Copatarček

Nekoč davno je oživela Muca Copatarica, ki se je iz svojega prvotnega poklica šivilje prelevila v pripovedovako pravljic. Ker ji je postalo dolgčas, si je na svoji življenjski poti zaželela ženina. Zato je oživel še muc copatarček, njen ženin. Tudi ta sicer ima svoje copate, zataknjene za žepek, a je čisto moderni ženin, tak v zguljenih kavbojkah. Ste že videli mačka v kavboljkah? Jaz, priznam, prvič :) Tudi ta muc bo imel ZELO pomembno nalogo. Hodil bo od hiše do hiše, od otroka do otroka, in z njim prebiral pravljice :) Strečno pot mu želim!
Urška

17. nov. 2012

Novoletne čestitke 2012/2013 tretjič in četrtič

Tudi te so zelo enostavne. Več tipov smo jih delali v šoli in potem sem jih izdelala tudi doma. Nekako imam raje bolj preporoste in te sodijo v to kategorijo. Malo vročega lepila, spreja, zelenih flumastrov in luštne čestitke nastanejo pod mlajšimi ali starejšimi prsti.
Zdaj pa mogoče kaj povsem drugega?! Urška

16. nov. 2012

Novoletne čestitke 2012/2013 drugič

Tokrat so na vrsti malo bolj špasne voščilnice. Videla sem jih na spletu, jih malo priredila po svoje. Kaj več o njih težko povem - so drugačne in posrečene :)
Ne pozabite, če boste jutri kje v Celju, se oglasite na cART pred Osrednjo knjižnico Celje med 9. in 13. uro - kar 26 se nas bo grelo ob ... pozitivni energiji :) Vabljeni! Urška

15. nov. 2012

Angelska vabila

Ko narediš določeno število vabil oziroma čestitk za tamičkene, se prav navadiš delat nežno, roza, cart :) Tako sem se tudi jaz navadila, moje mišljenje, da ne znam delat preprostih čestitk v nežnih tonih, počasi bledi in prav všeč mi je tako. Čeprav je bila izdelava teh vabil vse prej kot enostavna, zlasti zaradi neskončnega rezanja. In obraza. Ampak zdi se mi, da sem se odločila za ravno pravšnjega, da izgleda angelček čisto taprava mala pupa. Če bi imela mojo bodočo novo pridobitev, ki jo z nestrpnostjo pričakujem, moj novi Silhuette Cameo, bi bila izdelava dosti preprostejša, saj bi neredil polovico posla zame. Ampak ga bom že dočakala :) Tokrat torej nekaj za (kako nenavadno:))))) krst za malo M.
Urška

12. nov. 2012

Sovja družina za Ruby

Tokrat je nastala sicer že videna sovja družina - napis za vrata otroške sobe, tokrat v roza-bordo kombinaciji za malo Ruby :)

Novoletne voščilnice 2012/2013 prvič

Tudi sama sem začela, glede na druge ustvarjalke, dokaj pozno :) ampak ta vikend me je zagrabilo in začela sem po deset v nizu. Za prvič nič kaj novega. Te vijuge so mi simpatične še od lani, zato sem jih ponovila v malo dodelani varianti. Dodala sem dodatke iz filca, gumb, ter zašila rob. Ravno tui dodatki dajo piko na i sicer čisto enostavni čestitki.
Lep teden! Urška

8. nov. 2012

Moje pridne učenke

Včeraj sem z veseljem ostala v šoli do poznih večernih ur, saj sem pripravila delavnico izdelovanja (preprostih) božično-novoletnih voščilnic za učiteljice ene izmed srednjih šol. Bile so krasne učenke in glede na to, da izdelovanje voščilnic ni njihova običajna praksa, so njihovi izdelki za čisto petico. Mogoče so imele pa tudi dobro učiteljico :))) To so njihovi izdelki:
Tako kot na prvi delavnici sem spet ugotovila, da mi je delavnice za odrasle res z užitkom delati, zato komaj čakam še :) Urška

7. nov. 2012

Retro zajec

Vedno imam rada izzive. To sem res povedala že velikokrat. In res je, vedno znova in znova. Tako se jih rada lotim čimprej in če uspejo že v prvo, toliko bolje. Naročnica je rekla, retro zajec ali neka druga čudna pošast. Izpadel ni nič čuden, ampak prav lušten zajec, saj počastki niso ravno moja smer. Jaz imam rada normalne živalice :) Blago pa narekuje retro stil in zato sem ga poimenovala retro zajec. Ker gre za darilo ob rojstvu malega škrata, je obvezna oprema tudi čestitka v istem slogu kot je zajec. Oboje skupaj tvori prav posrečeno darilo in mislim, da jih bom še naredila. Prav v teh istih barvah :) Očitno iranske zaloge blaga (sem že povedala, da sem iz Irana privlekla 8 kilogramov blaga?) počasi, a vztrajno gredo v promet. Torej, če potrebujete retro zajca za darilo ob rojstvu dojenčka, veste, kje ga najdete :) Tu sta oba dela sestavljanke na kupu, v zelenju:
Naročnica pa se je malo poigrala in ga poslikala vseh strani (po moje je iskala napake:)):
En retro pozdrav :) Urška

4. nov. 2012

Cart gostovanje v Tušu in blazina mačka Murija

Cart v mrzlih zimskih dneh išče zavetje, zato smo bile toliko bolj vesele, ko smo dobile povabilo v Tuš, da tam za en dan postavimo svoje stojnice. Včeraj smo se tako same cartale in pocartale tudi druge, ki so nas obiskali v Tušu. Fino je bilo, a ne pozabite, 17. novembra se spet vidimo pred Miškom Knjižkom. Pridite, spet bo pisano!
Čisto svež izdelek na stojnici pa je bila okrasna blazina mačka Murija, velika 35x35 cm, ki se zapira na zadrgo :) mogoče nastane še kakšna. S pujso Pepo sigurno. In s sovico :) Kaj bi pa bilo tebi oz. tvojemu malčku všeč na otroški blazini?
Lep teden želim... Urška