21. apr. 2016

Sovic ni nikoli preveč

Kotna kazalca, kot sem nekje prej že omenila, so me malo zasvojila,zato ob prvem letošnjem cATu nisem preveč oklevala, ko sem razmišljala, kaj podariti razstavljalcem ob pričetku nove sezone. Zakaj sovice, pa tako ali tako ni potrebno razlagati :)In še ena, prav posebna ob tudi posebnem dogodku, ki smo ga dolgo pričakovali. Sestrina diploma namreč :)

Ja, sovic res nikoli ni preveč, v različnih oblikah.
Urška

19. apr. 2016

Poročna v angleščini

Štejem si v čast, da kdaj ob iskanju po googlu kdo naleti na mojo čestitko in si je zaželi. Če pa je to moški, pa še toliko bolj :) Čeprav v planu najprej ni bila ponovitev spodnje, ampak poročne z mačkami (ker je gospod ljubitelj mačk), pa si je potem družba zaželela spodnjo, čipkasto, ki je vseeno nekaj posebnega. Moj Cameo pri tem zelo gara :) Tako da sem le ponovila vajo, a tokrat v angleščini.
Danes pa me čaka še spodnja naloga - predavanje o popotovanju po Boliviji in Peruju ter po Čilu in Argentini v knjižnici v Šoštanju. Malo me še stiska, a sem ponosna, da delam toliko različnih stvari.
Urška

15. apr. 2016

Košarkaš iz zveze NATO

Kakšen naslov, kaj? Ta voščilnica je namenjena človeku, ki ga ne poznam. Vem samo štiri dejstva: da mu je ime Tomaž, da dela pri zvezi NATO, da ima rad košarko in da bo star 50 let. Kako to vse skombinirati v čestitko? Meni je ratalo tole. Kaj pravite?
Ravno ta teden so mi odnesli računalnik, tako da sem vse reči, tudi ime in vse ostalo rezala ročno. Sem pogrešala mojega Camea, a vseeno sem dobila potrditev, da tudi ročno še vedno znam.


Naj vas vse skupaj povabim jutri, v soboto, 16. aprila, na 1. letošnji sejem unikatnih izdelkov cART pred Osrednjo knjižnico v Celju. Vabljeni!
Pa lep vikend,
Urška

6. apr. 2016

Birma v oranžnem

Soseda se je obrnila name z željo po voščilnici, kamor bi lahko zapisala svoje voščilo birmanki, hkrati pa bi vanjo vtaknila še finančni prispevek (ki je dandanašnji zelo priljubljen). Navodilo je bilo, da naj voščilnica ne bo preveč versko obarvana, le kakšen detajl, da je birmanki ime Petra ter da obožuje oranžno barvo. Tokrat je bil moj Cameo še bolj priden kot jaz, saj je izrezal rožice, ime in metuljčka (ki ima na telesu majhen križec), jaz pa sem vse skupaj povezala v celoto ... mi je uspelo?4. apr. 2016

Diplomantska škatlica

Darilne škatlice-voščilnice, ki jih ustvarjalke izdelujejo, so mi zelo všeč. Verjamem, da tudi prejemnikom, ko se iz "navadne" škatle pred njimi odpre cel scenarij slik in dodatkov. Res pa je, da se mi večina zdi nekoliko prepolnih. Za moj okus, ki je vseeno bolj preprost, so takšne, bolj enostavne. Nekako nisem tip ustvarjalke, ki bi na kakšrnokoli voščilnico dala vse, kar premorem. Res pa je tudi, da že za takšno porabim nadpovprečno veliko časa. Ta je voščilnica-škatlica v obliki diplomantske kape. Naročnica mi je prinesla slike, ki predstavljajo prehojeno pot diplomanta, misli, voščilo. Res se je izjemno potrudila, zato verjamem, da je celota res predstavljala tisto pravo, osebno voščilo, ki se ga razveseli vsakdo.
Okoli oboda škatlice je razprostrtih 8 slik, na zunanjih so misli, ki pritičejo vsaki. V središču so gore in vulkan Teide, ob katerem stoji diplomant na sliki, ponazarja pa tudi enega od vrhuncev njegovega življenja, diplomo. Naknadno sem pod vznožje vulkana prilepila še nogometno žogo, ki se pojavi že na zgornjem delu voščilnice, ponazarja pa pot diplomanta v prihodnosti. Res krasno delo, moram priznati, ali se pohvaliti. Navdušeni pa so bili vsi :) in zato sem zelo vesela!
Urška