9. mar. 2009

Kaligrafski poskusi

Vedno sem rada lepo pisala. Se spomnim poletij v osnovni šoli, ko sem prav prosila mamo, ali ji lahko kaj prepisujem. Danes se tako malo piše. Učenci pišejo kot kure, na plakate samo še lepijo sprintane stvari, prepisane iz wikipedije, lepopis izumira ... Škoda :) Ravno zadnjič smo z učenci 4. razreda delali knjigico. Izmislili so si zgodbo, jo ilustrirali, prepisali (na roke) na liste, sešili smo liste skupaj, naredili čisto taprave platnice. In smo delali večkrat po 2 uri, pa še doma so morali delati. Na koncu so ugotovili, da napisati svojo knjigo sploh ni hec. Eni so se seveda bolj, drugi manj potrudili pri lepopisu.
Sama sem si vedno želela obiskati kakšen tečaj iz kaligrafije. Na srečo sem obiskala že dva - učila sem se gotike in unciale, bila pa sem tudi na tečaju iluminacije (izdelave in krašenja inicialk). Ker sem natančna, dosledna, mi je vse skupaj zelo dobro šlo, je rekel učitelj :))) ampak je treba vadit. Hitro pozabiš poteze, potem pa moraš kukat v delovni zvezek. Na tem mestu pokažem nekaj izdelkov, ki sem jih ustvarila, od prvih (na začetku), do zadnjega, pohvale za Dodo. Ostalo pa si oglejte TUKAJ.






Nazadnje pa še pohvala za našo Dodo:


10 komentarjev:

Biljana pravi ...

Tako lepe so.

Alenka pravi ...

Lepo, lepo in še enkrat lepo. Za to je pa treba met mirno roko in potrpljenje.

PolonaP pravi ...

NUJNO, ampak res NUJNO moraš prebrati MY NAME IS RED, ne samo da se knjiga dogaja v Islamu za časa evropske renesanse, ampak je tudi cela zgodba povedana skozi risarje miniatur in inicialk.Oh, in umor.

Pravzaprav je zelo podobna Imenu Rože. (inicialke, ročno pisani teksti, zgodba na površini sporočilo pod njo. In umor)

Všeč ti bo,draga iluminiska.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Res krasna kaligrafija. Se vsakič znova čudim, kako ti uspe.
Lp, Nataša.

Jana pravi ...

Joj kako to ti obvladaš. Na srečanju sem kar gledala, kako lepo nastajajo črke izpod tvoje roke...Da ne govorim o bogatih inicijalkah!

Suzy pravi ...

Jaz sem ena od kur (članica koko zbora in v grdem pisanju), ampak občudujem te lepo napisane stvari.

Papirolina pravi ...

ti si res mojstrica in pol!

Jana pravi ...

Meni je to tako lepo! Jaz po mojem nimam dovolj potrpljenja za kaj takega, mi je pa zato v veselje pogledati tvoje kaligrafske izdelkeč.

david santos pravi ...

Well!!!
Really beautiful posting. Nice cards and pretty colours. Have a nice day!!!!

moi pravi ...

O, to je tudi moja skrita (aja, zdaj ne več ;) želja - kaligrafija.

Krasne izdelke delaš.

moi