8. mar. 2009

Srečanje Otoka zakladov v Logatcu

Uf, tale objava bo pa dolga. Včerajšnje srečanje našega otočka je bilo nekaj posebnega. Krasno je vedno, a včeraj je bilo prav magično. Praznovali smo namreč 3. rojstni dan otočka. Zatorej se je obetalo malo bolj slavnostno srečanje. Do Logatca je dolga pot, zato je bilo potrebno kreniti že zgodaj. Postanek pri Keti, kavica v Ljubljani, obisk Levčka in vožnja do Logatca - vse to je bilo potrebno opraviti do dvanajstih, ko se je srečanje začelo. Obetal se je kratek kulturni program, v katerem smo si pogledale filmček, ki sva ga pripravile s Fikus. Popravek: ki sem ga naredila jaz v 20 %, Fikus pa v 80 %. Krasno, krasno in še enkrat krasno je izpadel!!!!!! Videlo se je, da je Fikus uživala v pripravi filma, le čas jo je malo prehitel – a to se ni opazilo. Priznam, da sem potočila kar nekaj solz, ostale otočanke pa prav tako. To pomeni, da nam Otok vsem veliko pomeni. Kako lep občutek je to! Filmček pa je krasen spomin je in upam, da ga pogledam še večkrat.

In ker priprave na srečanje zahtevajo kar nekaj časa, se tudi na blogu v zadnjem tednu nisem kaj dosti razpisala, pripraviti je bilo namreč potrebno darilca, pohvale, pa še kaj. Ker se je bližal 8. marec, pa še Lidočka je imela vmes rojstni dan, je bilo dela še malo več.

Zato grem lepo po vrsti. Ne samo za moje punce z otoka, ampak tudi za ostale, ki so pomembne v mojem življenju, sem kar nekaj časa izdelovala blazinice za bucike, ki sem jim jih podarila ob 8. marcu. Zato, ker mi veliko pomenijo.

Blazinice za bucke so bile treh oblik: rožčaste ...

... jagodne ...

... in keltsko-križkarske ...


Njihova embalaža pa je bila prav tako dveh vrst: prve škatlice so bile klasične z okraski na vrhu, druge pa origami škatlice (a ne tako zahtevne kot tiste, ki nas je učila izdelovati Lea iz Memories):



Za srečanje je bilo potrebno narediti še darilo za Snežinko, organizatorko srečanja, ki sem ji podarila eno izmed blazinic za bucike, ter mačka v žaklju – rožčasti obesek, ki je prav tako malo podoben mojim blazinicam za bucke:


Pa še darilo za Fikus, našo slavljenko včeraj. Ker je tudi sama kofetarca, pa še rjavo barvo ima rada, sem zanjo naredila kofetarsko torbico. Prav krasna je izpadla in mislim, da bom naredila še kakšno. V njej se je skrival nakitkarski material za ustvarjanje.

Skupaj z Otočankami smo Fikus podarile ogromno fimo mase, ki je bila zapakirana v ogromno torto iz toaletnega papirja, ki jo je krasno skombinirala Snežinka, jaz pa sem bila zadolžena za izdelavo mega čestitke - in bila je res ogromna (večja kot risalni list papirja):


En perešček iz naše triperesne deteljice, kot rade imenujemo Mravljico, Lidočko in mojo malenkost, Lidočka, je 1. marca praznovala rojstni dan. Zato sva z Mravljico tuhtali in iztuhtali darilo. Timsko delo: jaz sešijem predpasnik, Mravljica pa izdela škatlo in voščilnico. Sicer sem imela v mislih drugačno obliko predpasnika, a me je ideja o »grozilnem« predpasniku prešinila kar naenkrat. In ker sem vedela, da ima Lidočka zdrav smisel za humor, se mi je zdela ideja izvrstna. In po mnenju ostalih na srečanju verjetno tudi, vsaj po komentarjih in odzivih sodeč. Verjetno tisti, ki jim bo Lidočka postregla s kakšno žgano pijačo, pa bodo zagledali njen predpasnik, ne bodo tako navdušeni:))

Zavito z voščilnico (delo Mravljice72:

Pa še dokaz (z dovoljenjem modela :)))):


To je bil šiviljski del priprav na srečanje, drugi del pa so bile pohvale, ki so jih prejele naše članice za posebne zasluge na otočku. Dodo je bila zadolžena za pohvale moderatorkam, jaz pa za ostale članice. Pohvale so izgledale takole:

In še detajl zunanjosti in notranjosti:



PS: Pripravila pa sem še eno pohvalo, in sicer naši Dodo, a o tem kdaj drugič, saj bom predstavila še moje druge kaligrafske dosežke :)

13 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Nice pages!
we like your blogging style and we want to advice your blog.
If you want us to link your blog in our site,
put us in your blogroll and

1.send us your site/blog address;
2.send us a representative image of your blog (if you have one);
3.send us a brief description of your site.

we would be honored to advice your blog on ours!
anyway, keep on with your great work!



ilinkyoursite staff
"I link your site"

Sonja pravi ...

Hvala za čudovito jagodko in zahvalo, obe imata častno mesto doma.
Vsi tvoji izdelki so čudoviti, težko bi izbrala enega, ki bi odstopal. Vse, česar se lotiš, ti uspeva. Prav občudujem te.

Alenka pravi ...

Zelo ,zelo si se potrudila in ustvarila veliko ,veliko lepega.Jaz temu pravim tako- kdor zna -pač zna.

Anja pravi ...

Fantastični izdelki, iz katerih se vidi, da je bilo vanje vloženega velko truda in veselja ;)

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Si bila pa polno zaposlena, šele tako na kupu se vidi, kaj vse si naredila. Pridna. :) Izdelki so pa prav vsi čudoviti.
Lp, Nataša.

Barbi pravi ...

Vau, ni čudno, da si bila zaposlena! In kakšni izdelki! Odlično opravljeno delo. Upam, da si tudi ti dobila ogromno priznanje. ;)

In tole srečanje ... očitno ste se imele super in še bolje. :)

Uršula pravi ...

... HVALA TI za prekrasno darilo za 8.marec. moje bucke so že na svojem mestu...

Biljana pravi ...

super si vse tole napisala, hvala zi za blazinico za bucike, sem tistvo svojo tastaro, grdo že stra vrgla, in že uporabljam novo, zdaj sam še stroj na servis in se spet veselo lotim šivanja, še enkrat hvala, si zadela

Neža pravi ...

Res si neverjetna. Koliko vsega na kupu! Res, kar ne najdem besed, zato samo ... moj poklon. Res si eden izmed nepogrešljivih členov našega Otočka - raje sploh ne pomislim, česa vsega ne bi bilo ...

Hvala za vse :)

DODO pravi ...

Ne, samo, da je vse čudovito izdelano, vedno je nekaj novega, drugačnega, nekaj samo tvojega.
Sem pa dobila en lep izdelek, ki bo šel sigurno v okvir, ker je res nekaj posebenga. Pokaži ga čimprej.
Bucke pa bodo tudi mele svoje mesto na čudoviti jagodi. Hvala za vse.

Anonimni pravi ...

Ja, res si neverjetna ... kaligrafija, scrapbook, slikanje, voščilnice, šivanje ... pa vse tako lepo!
p.s. voščilnica iz valentinovega swapa že visi na steni (moram enkrat pokazat) :).

LP, Grejana oz. Janja

Jana pravi ...

Uf, kaj je pa tukaj enih lepih stvari! Si imela pa ogromno dela pred tem srečanjem.
Ampak od vsega so mi pa najlepše škatle, kjer si pokrovčke naredila na scrapbook varianto - te so čudovite.

Lidija pravi ...

No ja moj firtah je res od sile, hahahaha so se pa otočanke kr mal bale, če sem se ob kateri preveč smukala, hahahah hvala še tule tebi in Mravljici res sta me presenetile, hvala tudi za blazinico je že napikana- kot po navadi frajerka si, da veš