24. sep. 2009

Kič na tretjo potenco

Kot sem omenila že enkrat, na zalogi nimam nič. Nekako mi je najljubše, če vem, za koga delam, da skušam ujeti njegove oziroma njene barve, stil, okus. Ko te tako zlata Otočanka povabi k sodelovanju pri ustvarjalni tržnici, je malo panike definitivno prisotne. Daj kaj, kar maš na zalogi. Ja, kaj pa če ni nič konkretnega na zalogi?? Potem je potrebno pljunit v roke, pa na delo. Tako je v prejšnjem in v tem tednu nastajalo to, kar je na sliki. Nekaj knjižnih kazal, škatlic, beležk, pobasala pa sem še nekaj lanskih novoletnih voščilnic in blazinic za bucike, ki smo jih naredile velenjska trojica za srečanje v Velenju. Tiste, ki ste alergične na roza, rdečo, pisano do amena, kičasto torej, raje zamižite na eno oko. Ma če bi delala samo v svojih barvah, bi bilo prav dolgočasno. Raznolikost in raznovrstnost pa je prinesla ta pisan kupček reči in upam, da bo vsaj komu kaj všeč, da si bo zaželel to imet :) Drugače ne vem, kam bom vse to dala :)
Torej nekaj škatlic:

Beležk:

Pa knjižnih kazal:

Stare voščilnice iz zaloge:

In velenjske blazinice za bucike:

Kriza :)

10 komentarjev:

Alenka pravi ...

Luštno, pisano raznoliko- pestra ponudba:):)

Tiara pravi ...

Pridno si ustvarila tisoč in en izdelek. Verjamem, da bodo šli za med.

Neža pravi ...

Ja res, kiča tolk, da je mene zdaj skoraj infarkt ;)

Lepo te prosim, to niso kičaste, ampak ljubke zadevice. In meni je v tem velika razlika. Mene kič odbija, ko pomislim na kič, pomislim na kitajske naštancane spominke. Ročno delo, izdelki, ki zahtevajo za izdelavo dragoceni čas, ki so narejeni z ljubeznijo do tega, kar delaš, ne bodo nikoli kičasti.

Želim ti, da se noben od teh izdelkov ne bi vrnil k tebi domov :)

PopiKoki pravi ...

kako luštn kič!!! Res lepi izdelki, super ponudba. Zelo si se potrudila - kot vedno :)

Jana pravi ...

Mi je všeč, da si šla malo stran od svojih barv. Je prav luštno.

Suzy pravi ...

Super lepo. Ja, takole na kupu, pa v zate povsem neobičajnih barvah, res izgleda malo kičasto. Ko pa primeš vsak izdelek posebej v roke in ko najdeš tistega , ki je narejen prav zate, pa ni nič več kič. Je tvoj, je unikaten. :)

Špela pravi ...

Ma veš kaj. A ti mojim dnevom kradeš ure, da ti uspe naredit toliko in še več :)))) Mislim, da bo vse našlo novega lastnika.

Maja pravi ...

KAJ!! A v ENEM tednu!?? A si sploh spala ali imate na vašem koncu kakšne nove počitnice?? Uh, sem čist zakompleksana. Ja, kdor zna, pač zna!! Vse je res čudovito, ampak moje srce gre h knjižnim kazalom!!

Barbi pravi ...

Kakšen kič ... prave umetnije so tole. In barvna paleta je res taka, da lahko vsak najde kaj zase. Luštno. :)

Lidija pravi ...

Sem danes v živo vse prešlatala in poslinila, v živo je še bolj kuuul, bravo,