3. jan. 2012

Kuhamo skupaj VII.

Spet je čas za nekaj sladkega. Čez praznike ste prav gotovo (tako kot jaz) zaužili pretirano količino sladkega, a to pecivo je dobro tudi za kdaj drugič. Saj jabolka so na voljo celo leto, tako da recept shranite in ga po malem preizkušajte celo leto :) Res okusno.

THE BEST JABOLČNO PECIVO

Sestavine:
12 dag lešnikov/mandljev
4 žlice sladkorja
10 dag masla
2 jajci

Vse sestavine kremasto stepeš. Model za pecivo obložiš z listnatim testo (velja kar tisto, ki je kupljeno v Hoferju in je že razvaljano) ter preliješ s kremo. 2 velika jabolka naribaš po kremi (uporabiš podolgovato dolgo rezilo, da pridejo nekakšni krhlji) ter pokapaš z limoninim sokom. Pečeš cca 30 min na 190 stopinj, da se testo lepo zlatorumeno zapeče.
Dober tek!

Ni komentarjev: