9. maj 2012

9. maj, dan Evrope

Spet se je zgodila Evropska vas. Projekt, v katerem sodelujejo osnovne šole, pa tudi srednje šole, v njem pa vsaka šola celo leto preučuje eno izmed držav Evropske unije, na zaključni prireditvi ob dnevu Evrope pa se šole predstavijo na prireditvi Evropska vas. Štiri leta je bil to MOJ projekt in cel mesec prej sem norela v pripravah, a štiri leta je bilo dovolj, tako da sem letos le sodelujoča, ne pa tudi vodja. Naša tokratna država je Avstrija, naše prejšnje Finsko, Irsko, Portugalsko in Belgijo sem že predstavila, vsaj tisti, ki me spremnljate dlje časa, se mogoče spomnite naših bogatih predstavitev. Letošnja je bila prav takšna, izdelkov kar nekaj, kar nekaj tudi takšnih, pri katerih sem sodelovala jaz: izdelali smo mega Hundertwasserjev koledar, predelali dve pručki, eno ogledalo, dva pladnja in predelali en mega stol, vse v slogu Klimta in Hundertwasserja, pri pouku pa smo si razdelili teme, povezane z Avstrijo, potem pa so učenci pripravili predstavitve le-teh, jaz pa sem jih zvezala v mega knjigo. No, glede na to, da sem bila "samo" udeleženka, danes na Evropski vasi pa le "turist", sem prispevala veliko. Pokažem naše predelave v slogu Hundertwasserja in Klimta:
Urška

6 komentarjev:

Andreja Z pravi ...

Ko sem prejle gledala dnevnik in je bil prispevek iz Evropskle vasi ter Celja, sem prav razmišljala o tebi in katero državo ste imeli kaj letos v delu- Sem se takoj spomnila na vašega Ronalda in pa Smrkce.

katarina pravi ...

Pa vi ste čist u iber ubrisani. Vedno tko dobr predstavite posamezno državo. Vse čestitke otrokom, posebej pa tebi!

Lidija pravi ...

Urša, tudi letos super predstavitev, res lepo in zanimivo, vse čestitke

Sabina pravi ...

Imenitno!!! Zeloo! Stol bi si pa kar prilastila:)

Vladuška pravi ...

Verjamem, da je biti vodja takšnega projekta zelo velika stvar in da ti je pasalo, da si lahko bila letos 'samo' sodelujoča. Pridni se bili kot zmeraj in to kar ste ustvarili, je superca.

HRANDICA pravi ...

Čudovite predelave in verjamem, da je v takšnih projektih ogromno dela.