15. okt. 2012

Beremo s sovico Oko

Se še spomnite, da smo lani pri pravljičnem krožku brali z Mačkom Murijem? Takrat je moj maček Muri prvič nastal in danes ga najdemo po kar številnih domovih po Sloveniji (če se čisto malo pohvalim). Ker pa so člani pravljičnega krožka nekateri ostali isti kot lani, se seveda ne gre ponavljati. Ko sem razmišljala, s kom bi brali to leto, je bil moj kriterij: karizmatični knjižni junak ali junakinja, slovenski avtor, lahko ga zašijem. In kaj mi je preostalo? Seveda, sovica Oka. Letos bomo torej brali s sovico Oko. Malo sem predelala svoj kroj za bčazino - sovo in voila! Sovica Oka (krat 2) je tu. Danes je že šla na potep. Zraven je vzela svoj dnevnik, pospravljena pa je v nakupovalko/sovičarko/eko vrečko - sovo :) Se že ponavljam? :)
Sovast pozdrav! Urška

8 komentarjev:

Biljana pravi ...

Tole je pa ena lepših tvojih stvaritev, čudovite barve, čudoviti kroji...vse je odlično!

Maja pravi ...

O ne, nikakor se ne ponavljaš in čudovite Sovice so spet nastale. Mi je pa zelo všeč tvoj izbor knjige, kot tudi kriteriji, ki si jih uporabila. Knjigica je res lepa, Makarovičeva pa meni zakon.

Barbi pravi ...

O, super. Maček Muri mi je bil všeč, sovica Oka pa še bolj. Verjamem, da je tudi otrokom izjemno zanimivo.

Simona pravi ...

Prtavi cartiki sta. In če kdo ne bi rad bral v družbi takše prekrasne Oke?

BojaMoja pravi ...

Joj, Urška, preberem čisto vse knjige 2x, če se lahko včlanim v tvoj pravljični klub :)))

Anonimni pravi ...

super je tole in super ideja!
lp
iris

Anja pravi ...

Krasne sovice!!! saj ne boš huda, če te malo skopiram, kaj ne. Mislimn da nujno potrebujemo novo vrečo za v knjižnico. Res nujno.

Urškin Raj pravi ...

Anja, seveda ne bom huda. Si mi pa dala idejo, res je prav hudo primerna za knjige iz knjižnice! Samo ime zanje se še moram spomnit: sovica knjigožerka ;)