10. dec. 2014

Dekoracije, takšne in drugačne

Septembra sva se po spletu okoliščin preselila v 106 let staro hišo. Gre za staro kmečko hišo, v kateri 3 leta ni nihče živel, zato je bila močno vlažna, zatohla in je potrebovala kar nekaj popravkov. Če bi jo želel povsem prenoviti, bi potreboval veliko časa, denarja, rušenje skoraj do tal, zato se za to nisva odločila. Smo pa jo poflikali tako, da je v njej mogoče živeti. Kako fino je, ko si čisto sam svoj gospod. Ko si rečeš, ah klinc, ne bom sesala, prah itak ne bo nikamor šel; jutri bo še vedno tu. Ko se nihče ne prepira, muli, je siten ali ti gleda pod prste. Potrebno je bilo sicer kar nekaj prilagajanja, a jaz sem se hitro navadila in zdaj uživam v tem starem/novem domu. Imam veliko več veselja urejati, dekorirati, zato sem pripravila kar nekaj božično-novoletne dekoracije. Glavno, smrekica, pa še pride.
Na zunanjih oknih sem velike kozarce za kumarice spremenila v lepe svečnike. Kozarce so mi odstopili v šoli, ostalo pa je kar "padlo skupaj :)
Na zunanjih vratih je v istem slogu tudi venček z angelčkom, tistim, ki sem ga že pokazala:
Kuhinjo sem skombinirala v rjavo-rdečih tonih, zato je v tem stilu tudi adventni venček na mizi. Čisto preprost, a vseeno bogat:


Vsako leto nabavim mojemu čokoholiku adventni koledar iz ene izmed trgovin. Letos se mi je zdelo, da se spodobi naredit svojega. Tako so v paketkih sladkarije za oba, zdaj pa jih odpiramo kot mali otroci vsak večer. Paketke sem izrezala iz pak papirja, izrezala številke in krogce z mašinco, zalepila ter s trakcem zavezala na veje krive vrbe. Vse skupaj stoji na krušni peči, ki spominja na stare čase:


Smrekico pa še pokažem. Najprej jo je treba nabaviti in izdelati okrasje :)
Urška

4 komentarji:

iris-irena pravi ...

kaja, kako čudovito si vse to aranžirala. se vidi, da je ustvarjalnost pri tebi doma!
lp

nell pravi ...

Draga moja...verjamem da ste ob "spletu okoliščin" šli čez grozljivo izkušnjo in občudujem te, da si iz situacije potegnila pozitivne stvari...zagotovo je prilagajanje na novo okolje zaradi tvoje pozitive, optimizma in topline vsem lažje. Kar se tiče pa izdelkov so pa tako ali tako naravnost fantastični, topli, domači in hkrati posebni.

Vladuška pravi ...

Jaz vama res želim obilo lepih trenutkov v starem/novem domu. Se vidi, kako imaš veselje vse okraševat in lepo si vse skupaj naredila. Ja, ni lepšega kot biti sam svoj gospodar in imeti svoj mir.

Helena pravi ...

Uživajta v čisto vajinem domeku! Kar občuti se toplina, s katero si ga obdala in praznično okrasila.