29. dec. 2015

Nori december 2015

Po mojih objavah v decembru je sklepati, da sem lenarila. Pravzaprav je bilo čisto drugače. To je bil ustvarjalno najbolj nori mesec v letu in najbolj nori december, kar pomnim, saj si je marsikdo zaželel darilo iz Urškinega Raja in vsem sem želela izpolniti želje. Začelo se je že v novembru, ko smo v šoli izdelovali izdelke za bazar, tako z učenci in z mamami, kar sem vam že pokazala. Nadaljevalo pa v norem ritmu in kar v eni objavi vam bom pokazala, kaj vse sem ustvarila. No, skorajda vse, kar sem ustvarila. Vmes sem dopolnjevala tudi izdelke za stojnice, ki sem se jih udeležila, v Novem Celju, Retzhofu v Avstriji, v Celju in Mozirju. Vsi sejmi so bili dobvro obiskani in prijetni ter so še enkrat dokazali, da sem na pravi poti.
Sredi meseca sem v šoli pripravila delavnico za udeležence bralne značke za odrasle, ki jo vodim. Tokrat sem se odločila, da bo čajanka ustvarjalno obarvana, izdelovali pa smo ovitek za knjigo iz blaga s knjižnim kazalom, ki sem jih že pokazala, kar nekaj pa jih je nastalo še v decembru. Vzorci za delavnico so bili takšni in prav vseh 22 ovitkov, ki so nastrali na delavnici, je bilo čudovitih (POVEZAVA). Tako vesela sem, ko delavnica tako lepo uspe in tudi tokrat sem od ponosa kar "plavala nad oblaki" :)
Povod za delavnico so bili ovitki, ki sem jih izdelovala cel december:
Kot darilo za udeležence delavnice sem pripravila čistro preproste škatlice - Božičke, napolnjene z doma pridelano meto:
Darilca pa niso manjkala tudi na letošnjem zadnjem sejmu cART pred Osrednjo knjižnico Celje, ko sva z Ajdo kot organizatorki podarili razstavljalkam in razstavljalcem mešanico za Vročo čokolado za prijatelje.
Nastalo je še nekaj beležk, nekaj novih, nekaj že "utečenih":
 Pa tudi kar nekaj novih punčk, mačkoni so žal ušli fotografiranju :)
Da o pošastkih sploh ne govorimo ...
Čestitke .... uf, v šoli jih je nastalo veliko. Doma pa ... kar nekaj jih je bilo, pa so ušle fotoaparatu, nastal pa je venček (ki to ni), pa smrečica, ki je bila letos okrašena s povsem domačimi okraski iz lesa in tekstila.
Sem še kaj pozabila? Nekaj čestitk, paketek za Horjulčke, pa še kaj bi se našlo. Uf, šele takole skupaj vidim, da je bil december res delaven!

Naj bo leto 2016 po vaši meri: srečno, ustvarjalno in zaljubljeno!
Urška

3 komentarji:

Klara pravi ...

Uau, to pa je lep in obilen decembrski "pridelek" :)! Zelo so mi všečni ovitki za knjige, pa obeski za smrečico in vse punčke... Nekoč bom tudi jaz sama naredila okraske za smrečico :). Lep preostanek praznikov in vse dobro v novem letu!

Suzy pravi ...

Res deloven december. Pa koliko lepih izdelkov je nastalo.

Helena pravi ...

Joj, kakšen december! Ustvarjalnost je dobila krila. Koliko lepih izdelkov in koliko ljudi si s tem razveselila. Ustvarjalno leto 2016 in vse dobro!