26. jan. 2018

Prav posebne vrečke za v knjižnico

Moje ustvarjanje je skoraj vedno povezano tudi z mojimi dragimi knjigami. Z njimi sem obkrožena v službi, pa doma, zdaj prebiram pravljice našemu Jakobu, prej pa sem jih učencem v šoli. In najlepše je knjižne junake spravljati v življenje tudi z ustvarjanjem. Maček Muri je najprej nastal prav zaradi projekta v šoli, ki smo se mu priključili s krožkom, Beremo z Mačkom Murijem. Takrat je bilo potrebno izdelati ali kupiti Murija, da bo potoval z otroki domov in doživljal marsikatero dogodivščino. Tako so nastali prvi štirje Muriji. Od takrat jih je nastalo ... sploh ne vem, koliko. Prav za isti projekt je lani oktobra nastalo deset vrečk, v katerih bodo učence ene izmed šol, vključenih v projekt, odnašali domov mačka Murija, zvezek, v katerega bodo zapisovali, kaj imenitnega se je Muriju zgodilo ter nekaj knjig, ki so jih prebrali. Prav počaščena sem, da moje delo potuje k tolikim otrokom širom Slovenije.


Pa še dve, ki sta nastali v zadnjem času, v katerih bosta knjige iz knjižnice prinašala dva fantiča.
Od Murijev pa k Zverjascu. Midva z Jakobom ga že bereva, a Jakob (še) ni tako navdušen nad njim kot njegov mali bratranec Gal, ki je dobil že lutko Zvejasca, za leto in pol pa še vrečko za v knjižnico, da bodo "knjižnične ekspedicije" še bolj prijetne.

In nazadnje, seveda brez domače vrečke tudi ni šlo. Jakob že rad polista po knjigah, posluša, pretipa, da v usta in opazuje, kaj se dogaja v knjižnici, ko jo obiščeva. Upam, da bo sčasoma teh obiskov čedalje več, v ta namen pa tudi Jakob nujno potrebuje vrečko. Nosila jo bom tako ali tako še nekaj časa jaz <3 p="">
Urška

1 komentar:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Urška, te vrečke so res imenitne, veseli otroci, ki nosijo knjigico domov njih.