6. jan. 2009

Harmonike in druge uporabne škatlice

Škatle so uporabna reč. Vanje lahko spravimo marsikaj, od ustvarjalnega materiala do bonbonov. Škatlic sem izdelala (oziroma, bolje rečeno, oblekla) že kar nekaj, od tistih kartonskih, ki sem jih oblačila s papirjem, do pločevinastih (od arašidov ali mleka v prahu), ki sem jih oblekla v papir oz. kolažno tehniko, trenutno pa so najbolj aktualne harmonika-škatlice, ki sem jih (če se malo pohvalim) prva pokazala na Otoku zakladov, zdaj pa se je virus harmonike razširil bliskovito. A o Avsenikovi harmoniki, kot ji pravi Tulpika, malo kasneje.

Najprej torej arašide pojemo in škatlo oblečemo – prijetno s koristnim, pa še super majhna pozornost nastane – tale je bila prva, namenjena Petyi:

Nastalo jih je še kar nekaj, a doma seveda nimam nobene. Poleg Petyine mi je najbolj všečna Ketijina:

Zdaj pa k harmonikam. Ko sem jih prvič zagledala na spletni strani Scrapbook lounge, mi ni bilo nič jasno. Filmček je bilo potrebno pogledati kar nekajkrat in se zadeve lotiti. Ker imam rada uporabne reči in darila, so mi bile takoj všeč. Izdelava ni najbolj enostavna, a ko enkrat poskusiš in narediš prvo, prebiješ led in ostale gredo kot po maslu. Največkrat izberem takšne mere, da vanje najbolje smuknejo odtisi in pohroščkani papirčki, ki jih na veliko hrčkamo. Prva, sicer s kar nekaj napakami, je nastala za Dodo:

Na napakah se učimo, zato so bile naslednje bolj dodelane:



Ugotovila sem, da mi najbolj ustreza lepljenje z obojestranskim lepilnim trakom, da drži kot pribito, da je tisti trakec namenjen samo za šminkarjenje (jp, lepo pa zgleda:) in da veliko bolj primejo kakšni ježki, pa seveda, da nobena ne ostane doma. No, ena že. Ta je nastala včeraj, je sicer roza (res, le kaj mi je bilo!), ampak mi je vseeno zelo všeč, je pa seveda spet posebej prirejena za moje odtise, ki se zdaj valjajo po različnih škatlah. Zdaj bodo pospravljeni na enem mestu. Končno!


P.S. Ko sem pospravila odtise, sem ugotovila, da ne gredo vsi notri.
Šmentana hrčkarica!!!!

7 komentarjev:

Helena pravi ...

Te škatlice so vsestransko uporabne in zelo lepe izpod tvojih rok! Verjetno so vse tiste, ki so jih dobile, vesele na kvadrat :)

Lp, Helena

Sonja pravi ...

Hehe, pa sem res vesela na kvadrat in škatlica še vedno krasi pult v kuhinji in je stalno v uporabi :)
Harmonike pa so vse po vrsti super.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Super škatle. Sploh te harmonika so mi fantastične.
Lp, Nataša.

Sultana pravi ...

Lepo obdelano in res imaš kreativne ideje!

Suzy pravi ...

Ena okrogla škatla p je tudi pri meni. In je v uporabi :)

A tista harmonika od Dodo je bila tvoja prva? S kupom napak??? A dej, dej. Mene je čisto navdušila, čeprav se me virus še ni prijel.

Tulpika pravi ...

Superca skatle in avseniki. Pa nasmejala si me na koncu - ja, ja, hrckarica, ti, se bo treba kaksno avsenikovo voscilnico. Mogoce kar na srecanju v Litiji, da vidimo v zivo, kako in kaj :)
LP, tulpika

Urškin Raj pravi ...

Zdaj ko je postopek na otoku, pa bodo itak že vse naredile pred srečanjem v Litiji te harmnike, tako da bom zaman kazala :))))