20. jan. 2009

Scrapbook koledarji

Sem ljubiteljica scrapbookov. Odkar sem odkrila le-te na tujih blogih, ljubezen še ni minila. Še več – kar izdelovala bi jih – še in še. Kolažni albumi, uf, ta beseda zveni prav čudno. Čeprav sem ljubiteljica slovenskih izov vsepovsod, pa mi izraz kolažni albumi prav nič ni všeč. Pač zveni čudno in pika. Zato bodo to zame še vedno scrapbook albumi ali pa koledarji ali pač kaj drugega scrap-astega. Veliko albumov še nisem naredila, saj jih zaenkrat (še) nisem podarjala ali pa sem se odločila za kaj bolj uporabnega – koledarje. Imam rada uporabne stvari in koledarji so prav to – lepi in uporabni, zato sem jih doslej naredila največ. Pri scrapbook tehniki mi je všeč predvsem to, da lahko uporabiš karkoli, vse, kar se nam valja doma (pa ni predebelo, zato kakšen domači mačkon odpade:)))), lahko uporabimo za izdelavo takšnega albuma oziroma koledarja. No, pri stenskih koledarjih je potrebno biti pazljiv, da ni predebel, saj bo v tem primeru padel s stene, namizni, samostoječi pa so priporočljivo malo debelejši.

No, pa pojdimo lepo po vrsti. Prvi koledar je bil stenski domači koledar za leto 2008. Izbrala sem 12 najinih skupnih potovanj, krajših ali daljših, in za vsak mesec »obdelala« eno potovanje.
Naslovnica je izgledala takole:
Strani si lahko pogledate TUKAJ.

Naslednji koledar je bil stenski koledar za mojo učiteljico klekljanja, Lidočko. S tem sem se ji zahvalila za nesebično pomoč pri prvih korakih v svet klekljanja, nisem pa vedela, da ji bo tako všeč, da si bom »nakopala« doživljenjsko izdelavo njenih koledarjev. Človek pač rabi koledar vsako leto, ane?
Naslovnica:
Vse strani si lahko ogledate TUKAJ.

In že je tu koledar za swap koledarjev na Otoku zakladov. Prvič sem delala namizni koledar in moram reči, da mi je zelo všeč. Kar težko sem ga dala iz rok, a prišel je k Meti, ki ga je bila zelo vesela. Tema koledarja je prijateljstvo in je ravno prav – nič preveč, nič premalo ga ni.
Naslovnica:
Vse strani si lahko ogledate TUKAJ.

Ob božiču rada podarjam doma narejene stvari. Ampak seveda samo tistim, ki takšne stvari cenijo. Ena izmed teh je tudi prijateljica D., ki je po srcu mlada, zato so se mi zdele Tilde pravšnje zanjo. Malo me je zanselo v kič, kar se pri Tildah prav rado zgodi. Kar je, je, na koncu mi je bil ta namizni koledar prav všeč.
Naslovnica:
Vse strani si lahko ogledate TUKAJ.

Ena takih, ki ceni domače delo, je že prej omenjena Lidočka, ki je seveda že pričakovala svoj koledar. Njen stenski koledar je imel naslov: Lidočka in njenih 12 osebnosti v letu 2008. uporabljene so slike iz leta 2008 ter spete skupaj v krasno zgodbo o razcepljeni osebnosti našega »zlatega kleklja«:)))
Naslovnica:
Vse strani si lahko ogledate TUKAJ.

Tako, še eden je ostal. Najnovejši. Malo šolski in malo domači. Oziroma najprej šolski, potem pa domači. Moja pravljična Irska je njegov naslov, prikazuje pa »mojo« Irsko in njenih 12 obrazov – od skrivnostnega, do veselega, pojočega, gostoljubnega, zelenega, pa še mnogih drugih. Koledar je v barvah irske zastave, oranžni in zeleni, z dodatki in obveznim šivanjem.
Naslovnica:
Pa še nekaj meni najljubših strani:





Vse ostale strani pa si lahko ogledate TUKAJ.

Uf, ta je bila pa dolga. Upam, da ste se prebili čez tole klobaso.
Nadaljevanje prav gotovo sledi. Če ne prej, naslednje leto.

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Takoj prekontrolirala vse koledarje, vsi so lepi , ampak moji so pa nartalepši, o hvala bogu, da ti je jasno, kaj si si nakopala, ko si mi podarila prvi koledar. Hvala, še tule enkrat, za res krasna izdelka!

Nataša pravi ...

Skoraj vse koledarje sem videla tudi v živo in čisto vsi so za "učke zgubit", takole vsi zbrani pa še sploh! Bravo!

Barbara pravi ...

Tole je pa za dol past!!!! Krasna izvedba vseh koledarjev! Najbolj mi je v oči padel tisti s potovanj. Res si super ujela vsakoletno pohajanje in mi dala krasno idejo, da se tudi jaz drugo leto tega lotim :)

MarikaGabez pravi ...

Ufff!!!
Koliko čudovitih koledarjev.
Si grem takoj sedaj ogledat še posamezne liste. Potem bom pa verjetno zbolela od foušije.

Suzy pravi ...

Tvoji koledarji so pa oh in sploh. Edino škoda, ker jih po enem letu ne moreš več uporabljat v prvotni namen :)

Urškin Raj pravi ...

hvala hvala - meni so tudi fajn ja, saj zato jih pa delam. v bistvu na nekaterih bi lahko prelepil čez nove mesece, pa se od daleč sploh ne bi nič videlo, ampak sej razlog je pa treba met, da spet kaj nastane :)))

Jana pravi ...

Meni so ekstremno všeč, še posebno tistile pinki in njegove strani. To mi je všeč, da je narejeno tako, da te kar vleče in vleče, da bi gledal. Res krasno!!

PolonaP pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
PolonaP pravi ...

Urška, to je pa dobro. Se vidi, da uživaš ko delaš.Moj najljubši: Lidočka.

Srečne tele tvoje kleklarce...