3. jan. 2009

Za spremembo malo slikanja

Po mojih prvih objavah se zdi, da samo šivam. Seveda to ni res. Slučajno je tako naneslo. Ampak slikarka pa prav gotovo nisem. Čeprav je slikar moj oče in nekaj imam (tako si predstavljam, ali pa je to zgolj utvara?!) prav gotovo v genih. Vedno sem rada slikala, če sem objekt videla pred sabo, ali pa sem (roko na srce) kopirala že naslikane umetnine. Sem ljubitelj abstraktne umetnosti, pa čeprav me kakšen Monet ali pa Van Gogh vedno spravita na kolena. Impresionisti na splošno so moji najljubši, kar se slikarstva tiče. Drugače pa sem si obljubila, da bom enkrat, ko bom imela svojo streho nad glavo, naslikala večino slik, ki bodo krasile stene, kar sama. No, še prej bo treba na kakšen slikarski tečaj, kar si že nekaj časa želim. Iz glave ne znam narisati nič, priznam. Če priznam, se mi pol že oprosti, ane?

No, pokazala pa bom samo dve zadevi. Prva je današnja. Sodelavka, ki je imela 1. jaunarja rojstni dan, me je že dolgo nagovarjala, naj ji naslikam nekaj sončnega. In sem ji. Uporabila sem oljne pastele in slikala na platno. Motiv sem videla na eni izmed serviet, ki jih imam doma. Izgleda pa takole.

Meni je všeč. Druga zadeva, ki se mi zdi vredna objave, je nastala nekaj mesecev nazaj, ko sem na internetu odkrila slike slikarke, oblikovalke in ilustratorke Natashe Wescoat, 26-letne Američanke, katere slike so mi zelo všeč. In spet je bilo potrebno poizkusiti. Tole je moj poizkus z vodenimi barvicami ter flumastri in voščenkami:

In še podobna slika z akrilnimi barvami na plastificirano mapo:


5 komentarjev:

Nataša pravi ...

Super so! Vse tri. Bravo!!!

Sonja pravi ...

Tudi meni so vse tri všeč, še najbolj pa vendarle prva, sončna. Verjamem, da prinese sonček v še tako mračen dan. Občutek oz. tisti nekaj v genih pa prav gotovo imaš, jaz se lahko še tako trudim kopirat servetke, pa lika ne bi nikoli izgledala tako živo in v pravih razmerjih.

Suzy pravi ...

A je kaka stvar, ki tebi ne uspe? Ti kar malo zavidam, vse te tvoje talente. Vsekakor so te slike fantastične. Meni osebno je najbolj všeč tista kuharska knjiga :)

MarikaGabez pravi ...

Vsa tri tvoja slikanja so čudovita, pa vendar je mene najbolj pritegnila tista mešanica različnih uporabljenih pripomočkov za dosego cilja. Ojej.....! Kaj bi dala za takšne (tvoje) roke, ki znajo tako zapolniti praznino.

Anonimni pravi ...

If you could give more detailed information on some, I think it is even more perfect, and I need to obtain more information!
Personalized Signature:金陵热线棋牌游戏中心,名城苏州游戏中心,云南信息港游戏,彭城视窗棋牌游戏中心,江苏互联星空棋牌游戏中心,广西休闲游戏中心,安徽棋牌游戏中心