21. apr. 2009

S kot srečanje v Velenju

Danes bo dolga:) Nekaj sem o srečanju v Velenju že povedala, kaj več pa danes. Srečanje v Velenju je bilo prav posebno srečanje. No, pa saj je vsako. Tokratno pa je bilo posebno predvsem za nas tri - našo triperesno deteljico. Organizatorke srečanja v Velenju. Kako se to učeno sliši :) Priprave na srečanje so se začele pravzaprav že kar nekaj časa nazaj. To je tako, če se spravita k delu dva picajzla (mravljica72 in jaz) in pol (lidočka). Tuhtanje na vrhuncu - kako naredito srečanje malo drugačno od ustaljenih, kaj dodat, dodelat ... In mislim, da smo se potrudile - vse je teklo kot po maslu, presenečenja uspela, super je bilo. Utrudljivo, a super. Dvorana, avla ene izmed velenjskih šol, se je izkazala za dobro izbiro, zato mislim, da bomo še kdaj organizirale kakšno srečanje:)Ampak zaenkrat je kar dovolj - zato se zahvaljujem vsem, ki ste prišle in s tem prispevale majhen mozaik k uspešnem srečanju, jaz pa se že veselim naslednjega srečanja na Otočcu :)

No, pa gremo po vrsti. Planiranje je ključnega pomena. Me smo se ga lotile temeljito. Najprej je bilo potrebno določiti vozni red. Ker so se kar trije swapi menjali na srečanju, napovedane so bile tri delavnice, pa še maček v žaklju in darilca, pa skrivnostna gostja, je bilo planiranje pomembno. Odločile smo se, da bo rdeča nit srečanja ustvarjanje velenjske ilustratorke Urške Stropnik Šonc, in njene ilustracije so krasile vse plakate, napise, pa še kaj. Ob prihodu na srečanje je udeleženke že čakala majhna pozornost. Domislile smo si vrečko, v kateri je bil pribor, krožnik in kozarček z udeleženkinim imenom, vse skupaj pa speto z "napisom za na joške". Izgledalo je nekako takole:
Vsi napisi (na drevju - aha - ste ga opazile?, na zgradbi šole, v šoli sami) pa so izgledali takole:

In "opremljeni" swapi, mački:


Na čvek partijah, namenjenim planiranju srečanja, smo poleg čvekanja seveda tudi ustvarjale. Čeprav darilca za udeleženke srečanja niso obvezna, pa smo z veseljem izedlovale blazinice za bucike, kot sem jih sama delala že prej. Kar 70 jih je nastalo izpod naših prstov. In vsaka je krasna, vsaka drugačna in nekaj posebnega.

Pa še malo bližje:

In še ena blazinica z opremo. Luštno in tudi uporabno darilo. Upam, da bo prejemnicam dobro služilo:

Vse blazinice pa so bile pospravljene v prav posebno škatlo. Škatlo, za katero mi je žal, da smo jo pozabile pokazati Urški Stropnik Šonc, velenjski ilustratorki, ki je bila gostja presenečenja in katere ilustracije so krasile škatlo. Da ne bi prišlo do nepredvidenih dvobojev za blazinice, so udeleženke srečanja z zaprtimi očmi vlekle iz škatle vsaka svojo blazinico. Za kasnejše dvoboje ne prevzemamo odgovornosti :)))


Urška Stropnik Šonc, naša gostja, nam je povedala nekaj o svojem delu, pokazala svoje ilustracije v knjigah, na majhni razstavi pa smo prikazali tudi nekaj ilustracij iz revij, v katerih objavlja:

Urška je tudi (seveda) nekaj narisala. Pravzaprav je izpolnjevala "glasbene" želje - Otok zakladov, dve ustvarjalki, ki barvata in (za koga kaj??:)) gasilca :)

Potem pa smo barvale. Urška nam je pripravila motiv štirih letnih časov in barvale smo ga vsaka po svoje. V zahvalo smo Urški podarile večjo harmonika škatlo (mravljica72), klekljano čipko (lidočka), blazinico za bucke, verižico (fikus, hvala!) in zahvalo:

Tudi organizatorke smo prejele krasna darila od vseh udeleženk in vsem se najlepše zahvaljujem! Materiala je ogromno, zato bo potrebmo hitro spet kaj lepega ustvarit.

Pa še nekaj o delavnicah in swapih. Že na začetku smo se zakvačkali. Nanca in Atenka sta prijazno delili svoje znanje o izdelavi kvačkanih ogrlic, Mravljica72 pa je pokazala izdelavo "škatle na štir štuke".
Poleg tega so se na srečanju izmenjali kar trije swapi. Torbico za swap torbic sem že pokazala, na swapu čebelic nisem sodelovala, za swap stojal za pisala pa sem izdelala lonček s pripadajočo škatlo. Vedno želim poskusiti kaj novega in prav gotovo je marsikdo pričakoval, da bom izdelala kaj v scrap tehniki. Lotila pa sem se mozaika iz kamenčkov:

Pa še pripadajoča škatla:


A že spite?? Čisto nazadnje pa še maček v žaklju. Ptiček je bila tema in moj ptiček je bil šivan - delala sem ga že enkrat prej, a malo drugačnega:


Tako, zdaj bom pa res končala. To je bilo na dolgo o našem srečanju v Velenju. Krasno je bilo, veliko vsega je bilo, zdaj pa spet v ustaljene tirnice. Čakajo me nedokončani projekti, zato se moram kar podvizati. Po tihem pa seveda že razmišljam in se pripravljam na srečanje na Otočcu - komaj čakam! Se vidimo!

5 komentarjev:

Barbi pravi ...

Vau, vsako srečanje je nekako drugačno. Očitno je bilo tokrat odlično. Organizatorke ... kapo dol pred vašim trudom. Uspeh je moral biti zagotovljen!

In srečanje na Otočcu pa tudi jaz že komaj čakam. :) Se vidimo!

mravljica :: little ant pravi ...

Tako, kot si rekla - naporno, a krasno! In očitno smo dober tim - in ker je Velenje blizu Celja, se nam verjetno obeta kakšna repriza :)

Alenka pravi ...

Super si opisala srečanje, res je bila organizacija na višku in imeli smo se prelepo. Blazinice za bucike so pa super ideja.Tista poslikana je pa moja, si jo slikala zato, ker je najlepša a ne:):):)
Še enkrat hvala za organizacijo.

Suzy pravi ...

Še tukaj bom pohvalila organizacijo in še posebej tebe, ker si vse tako lepo poslikala in dokumentirala tudi na blogu ( no, saj je tudi Mravljica)
Srečanje je bilo enkratno!!
Hvala organizatorkam, gostji in soudeleženkam.

Jana pravi ...

Mi je kar malo žal, da se vam nisem mogla pridružite. Zelo ste se potrudile!