1. nov. 2010

Patchwork in spomini

Patchwork ali po naše krpanka mi je bil vedno všeč. Kombiniranje koščkov blaga v umetnine, odeje, prevleke, prte se mi je zdelo zelo zabavno in hkrati zapleteno. Dokler sam ne poskusiš, je zapleteno, a potem ... ti "zalaufa" kot dobro naoljen stroj. S patchworkom sem se že spogledovala (se spomnite portugalske odejice?),a pravih patchwork odej, prtov, prevlek si še nisem upala izdelovati. Ker pravkar obiskujem šiviljski tečaj, sem upala, da se bom naučila tudi patchwork osnov. Dobila sem jih, še več: zdaj si želim na tečaj patchworka. Tako zelo sem padla v to tehniko in tako zelo mi je užitek kombinirati blago, barve, oblike.
Moj prvi pravi patchwork izdelek je torej tu:

Pa še drugi tudi. Saj pravim, ko padeš noter, ni pomoči :)

Danes, na dan spomina na tiste, ki so nam bili blizu in smo jih imeli radi, je pravi čas, da pokažem tudi stari šivalni stroj moje babice, ki je bila šivilja in je že skoraj 18 let ni več med nami. Šivalni stroj je sameval v kleti, star, že malo rjast. Jaz pa sem si obljubila, da ga bom prenovila in nekoč postavila v dnevno sobo. Dnevne sobe še nimam, a prenovo sem že opravila (ne sama seveda). Prenova je bila uspešna, stari šivalni stroj je postal mizica, na kateri se bo prav gotovo kdaj bohotil kakšen patchwork. Že ta na sliki mu kar pristoji :)

Moram posebej omeniti, da na področju patchworka že nastaja nekaj novega? :))
Lep (nekoliko krajši) teden želim!

7 komentarjev:

AllyRose pravi ...

Krpanke so tudi meni zelo všeč. Še posebno tiste velike. Je pa potrebna natančnost in vztrajnost. Ne bi se pa spravila to početi na roke, kot to počnejo nekatere Američanke. Že s strojem je dosti dela.
Tvoj patchwork je čudovit. Še posebej mi je všeč drugi(rdeča kombinacija).

Helena pravi ...

Krpanke me ponesejo kar v neki drugi svet. Všeč so mi. Če sta ta tvoja začetniška, kaj lahko še pričakujemo? Zelo lepa sta.
Šivalni stroji, spremenjeni v mizice so mi lep dekorativni dodatek v domu.

Vladuška pravi ...

Velikokrat pogledam kakšno krpanko ali knjigo v zvezi z njimi. To je res eno zanimivo delo in izdelki so nekaj posebnega. Odlično ti gre od rok.

Anonimni pravi ...

tale prt - krpanka je res krasno izpadel. sicer ne dvomim, kajti vsak tvoj izdelek je narejen v piko.
lp

iris

Mojca pravi ...

imaš pa res v rokah tole... super. malce je zadišalo po nostalgiji... ob šivalnem stroju pa še malo bolj :)

Jana pravi ...

Dobr si se tole naučila. Te kar vidim, kako te srbijo prsti.

Kristina pravi ...

Meni tele krpanke nekako ne potegnejo, ampak za vse navdušence krpank prilagam spl. stran
http://www.modabakeshop.com/ kjer je vedno polno idej :)