17. jan. 2012

Kuhamo skupaj IX.

RAZPOKANI PIŠKOTI (ali KOROŠKI HLEBČKI)
25 dag mletih orehov
15 dag sladkorja
15 dag čokolade v prahu
3 jajca
5 žlic ostre moke
1/2 pecilnega praška

Vse sestavine zmešaš z žlico, pustiš počivati pokrito najmanj 1 uro v hladilniku. Z žlico zajemaš kroglice velikosti oreha. Oblikuješ z rokami, povaljaš v sladkorju v prahu in položiš na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečeš 15 minut pri 180 stopinjah.

Med pečenjem se kroglice malo razlezejo, tako da površina razpoka in dobi videz hlebčkov temnega kruha. Zato pazimo, da jih na pekač ne naložimo preveč skupaj (jaz jih na velikem pekaču dam največ 6 v eno vrsto).

Dober tek!

7 komentarjev:

Alenka pravi ...

Njami!!! Slastno!!! Se že cedijo sline:):):) hvala za recept.

Helena pravi ...

Pred nekaj časa sem na neki pogostitvi jedla te hlebčke in od takrat naprej iskala recept :) In evo: našla pri tebi :) Hvala!

Jana pravi ...

Bi mi tole malo poskusili, kaj praviš? :)

Spela pravi ...

Jaa...tele moram naredit! :)

K pravi ...

Mmm, naša jih pa dela s kokosovo moko namesto z ostro, pridejo božansko rahli.

Urškin Raj pravi ...

aha, ja super, bo tudi to za poskusit, pa tudi z mandlji...

Andrej pravi ...

Njami roba. Enostavna in dobra.