23. mar. 2012

V znamenju sonca, vina in rož


Prejšnji vikend se je zgodilo srečanje ustvarjalk z Otoka zakladov. Zelo redko pridemo v vzhodni konec naše Slovenije, zato je bilo tokratno srečanje prvo v Pomurju. In verjamem, da ne zadnje. Saj če bi prej vedele, kako fino je "tam gor", se ne bi tako dolgo obotavljale. A tokratno srečanje je bilo tudi prav posebno, ker je bilo prvo dvodnevno. Sicer se nas je opogumilo samo šest, a vse smo odhajale v nedeljo navdušene in odločene, da kmalu takšno dvodnevno srečanje spet ponovimo. Mogoče pri Suzy na trati :))))) Veliko tokratnih udeleženk srečanja sem videla prvič, glede na to, da zadnje čase nisem tako pogost udeleženec foruma, ampak moram pa reči, da je bilo to srečanje eno mojih najljubših. Verjetno je veliko pripomogel tudi ambient, kmetija Fleisinger (krasni gostitelji in dooooobro vino), pa sonce, domačnost in dogodivščine v dveh dneh, ki smo jih preživele "tam gor". Teh je bilo veliko!
Tokrat so nas smerokazi čakali na vsakem vogalu. Da se le ne izgubimo.

Ne moremo verjet, ampak tokrat smo se celo slikale.

Zame je bilo to srečanje predvsem sproščujoče narave, sem pa vseeno sodelovala pri izdelavi tulipanov. Takole so zrasli vsi skupaj:

Sobota je bila delno namenjena tudi degustiranju, malo pa tudi nedelja, saj smo obiskale radgonsko klet, se peš sprehodile v Avstrijo in odšle med rožice v Vrtnarijo Kurbus, kjer je potekala razstava orhidej in metuljev.

Orhideje so krasne, vseh barv in oblik, razstavljene okusno, da imaš občutek, da si res v tropskem raju.
Orhideje od daleč:

Pa še od blizu:

In nekaj metuljev, ki pa so zame prehitri, zato sem jih bolj občudovala kot slikala:

Krasno je bilo!

3 komentarji:

Andreja M. pravi ...

Fajn je bilo. Tudi za tiste, ki smo bile samo en dan :) Sem vesela, da so se "tam gor" opogumile in nas povabile :)

Andreja M. pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Bunkica pravi ...

Oooo, vidim, da nisem bila edina v tropskem raju. Ja tudi meni je bilo všeč. Vse orhideje in metulji so tako lepi, da bi si človek poželel košček tega tudi doma. :)

Vidim, da ste se "otočanke" imele lepo in prav je tako.