Sestavine:
želatina v prahu
originalni Speculaas piškoti
200 g Filadelfija kremni namaz
sladkor
dve limoni
0,5 l sladke smetane
želatina v prahu
originalni Speculaas piškoti
200 g Filadelfija kremni namaz
sladkor
dve limoni
0,5 l sladke smetane
4 žlice vode
2,5 dl mrzle vode
Želatino namočiš s 4 žlicami vode, pustiš 10 minut, da nabrekne. Segrevaš z 2,5 dl vode do vrenja, pustiš da se ohladi.
45 Speculaas piškotov
120g masla
Piškote zmelješ, malo jih pustiš za posip, ostale z maslom zmešaš v podlago za torto.
200 g Filadelfija kremnega sira
pol kavne skodelice sladkorja
1 vanili sladkor
sok dveh limon
Vse sestavine dobro zmiksaj.
Pol litra sladke smetane dobro stepi.
Sestavine počasi zmešaj:
želatino
sirno zmes
sladko smetano
Vse skupaj zlij na pripravljeno piškotno dno, v hladilniku naj počiva vsaj 2 uri, najbolje pa čez noč. Potresi s preostalimi piškoti.
2,5 dl mrzle vode
Želatino namočiš s 4 žlicami vode, pustiš 10 minut, da nabrekne. Segrevaš z 2,5 dl vode do vrenja, pustiš da se ohladi.
45 Speculaas piškotov
120g masla
Piškote zmelješ, malo jih pustiš za posip, ostale z maslom zmešaš v podlago za torto.
200 g Filadelfija kremnega sira
pol kavne skodelice sladkorja
1 vanili sladkor
sok dveh limon
Vse sestavine dobro zmiksaj.
Pol litra sladke smetane dobro stepi.
Sestavine počasi zmešaj:
želatino
sirno zmes
sladko smetano
Vse skupaj zlij na pripravljeno piškotno dno, v hladilniku naj počiva vsaj 2 uri, najbolje pa čez noč. Potresi s preostalimi piškoti.
Dober tek!
3 komentarji:
Tortica je res dobra, preverjeno.
Enostavna za pripravo in dobrega okusa, probajte :).
Zgleda dobro, bo pa treba preizkusit, najboljš če je Urša naslednjič prineseš na kavo, sej se bo menda soseda kaj omehčala
Slastno...Že videt....
Objavite komentar