Hrustljava hruškova krostata
Sestavine:
200 g moke
150 g masla
60 g sladkorja
3 jajca in 2 rumenjaka
5 hrušk
sol ene limone
50 g zdrobljenih biskvitnih piškotov
1 žlico škroba
350 g smetane
2 vanili sladkorja
200 g moke
150 g masla
60 g sladkorja
3 jajca in 2 rumenjaka
5 hrušk
sol ene limone
50 g zdrobljenih biskvitnih piškotov
1 žlico škroba
350 g smetane
2 vanili sladkorja
Po želji v preliv damo 3 žlice medu (najbolje
cvetlični, saj nima tako izrazitega okusa)
Priprava
Moko, maslo, sladkor in 1 jajce zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut. Hruške olupite, prerežite na pol in jim izrežite peščišče. Razrežite jih na rezine in jih takoj pokapljajte s sokom polovice limone.
Moko, maslo, sladkor in 1 jajce zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut. Hruške olupite, prerežite na pol in jim izrežite peščišče. Razrežite jih na rezine in jih takoj pokapljajte s sokom polovice limone.
Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač velikosti 20 x 30 cm obložite s papirjem za
peko. Vanili sladkor zmešajte z 2 jajcema in 2 rumenjakoma, škrobom, (medom) in
smetano.
Testo razvaljajte in položite v pekač. Po testu
posujte piškotne drobtine in razporedite rezine hrušk. Hruške prelijte s
smetanovim prelivom. Krostato pecite približno 50 minut.
Po želji premažemo krostato z marmelado, ki smo jo
zmešali s sokom pol limone in 3 žlicami ruma ter vse skupaj segreli. Še vročo
krostato premažite z marmelado in pustite, da se ohladi.
Jaz bom naslednjič naredila brez medu in tudi z marmelado ne bom premazala, Ni potrebe.
Dober tek!
2 komentarja:
Super, zagotovo sprobam recept :).
Njami,kmalu sprobam.
Objavite komentar