8. dec. 2014

Šolski bazar 2014

Že deseto leto po vrsti smo pri nas v šoli pripravili dobrodelni bazar. Vsako leto uspešnejši in letos še z dodatkom, z dobrodelnim koncertom. Vsako leto dokazujemo mi, kako se stvarem streže in vsako leto tudi starši dokazujejo, da so iz pravega testa, saj pokupijo praktično vse, kar jim ponudimo. Pa da ne bo pomote, res so stvari dodelane in kvalitetne. Kar na nekaj bazarjih sem že bila in noben se ne more primerjati z našim. Na to smo lahko upravičeno ponosni. Jaz sem letos sodelovala s tremi razredi. Pač ne morem reči ne, ko pa je ustvarjanje tisto, ki mojemu delu, ki ga imam že tako ali tako rada, daje še tisto piko na i. Tako sem pomagala sedmošolcem, s katerimi smo izdelovali:
- tablice za sobe/vrata z doma izdelano barvo za table in letos "in" (pri meni pa vedno) sovicami:

- obeske za ključe v obliki ... saj veste, sovic :)
- dišeče (sivkine) vile:

ter voščilnice "zloženke":
Stojnica sedmošolcev na bazarju je izgledala takole:

Nato me je povabil k sodelovanju kolega z drugošolci v OPB. Z njimi smo izdelovali snežne lanterne in pravljične hiške:





Tudi tu so se učenci ZELO potrudili in krasna stojnica je izgledala takole:

Pa še prvošolci, katerih učiteljice so me povabile na ustvarjalno čajanko s starši - torej so bili izdelki deloma otroški-deloma starševski, a spet krasni. Pomagala sem z vzorci in sešila sovice, na katere so otroci in starši lepili koščke blaga in nastale so krasne lutke ter tablice:





Pa še bogata stojnica, ki se je šibila od lepot. Če bi radi kakšno, ste žal prepozni. V prvem, drugem in tretjem primeru. Jaz pa ponosna do neba in nazaj!
In če prištejem še vabila, vstopnice, plakate in deloma še sceno, mislim, da je bil moj prispevek letošnjem bazarju več kot "zadovoljiv" :)
Urška

4 komentarji:

Darja pravi ...

Kapo dol, učencem in mentorici!!! Izdelki so zelo lepi in tudi uporabni. Le tako naprej. Darja

Helena pravi ...

Vidi se, da delaš z veseljem in to veselje prenašaš na otroke. Vaše stojnice so prava paša za oči in verjamem, da je bilo hitro vse pokupljeno.

iris-irena pravi ...

kaja, krasno! pohvala tebi in vsem udeležencem delavnice.
super, da vaš bazar živi in se vse bolj razvija!
pohvalno.
lp

Unknown pravi ...

Super, lepi izdelki in zadovolji otroci!