9. dec. 2015

Božični bazar 2015

Na šoli že 11. leto pripravljamo božični bazar. Iz majhnega bazarja v šolski telovadnici preko sejma po celi šoli je bazar prerasel okvire naše šole in se preselil v športno dvorano sosednje gimnazije. Poleg bazarja zadnji dve leti pripravimo še dobrodelni koncert z gostom. Tako si vsako leto rečem, da si ne bom nakopala preveč, a vsako leto se zelo najem zarečenega kruha. Letos je bila moja vloga velika. Nisem bila sicer organizator, čeprav sem se pogosto počutila, kot da sem :) Najprej je bilo potrebno izdelati vabilo, vstopnice in plakate.
Nato smo imeli z učenci tehniški dan, kjer smo izdelovali izdelke za bazar. S četrtošolci smo izdelovali voščilnice, obeske za smreko v podobi angelčkov, zvezke za recepte in tablo piši-briši v obliki Minjonov.






Na šoli so se zbrale mame (in nekaj starih mam), ki so želele prispevati v šolski sklad tako, da bi ustvarjale izdelke za bazar. Šolo so naprosile za prostor, povabile mene za mentorico in skupaj smo dvameseca ustvarkjali krasne izdelke za bazar. Neverjetna izkušnja in hvaležne mame. Popolna kombinacija.





Da ne pozabim na sceno in vse napise, vse cenike. Pa nasveti sodelavcem, kaj bi počeli. In veselje, ko vidiš, da nasveti obrodijo sadove. Jap, veliiiko vsega je bilo. Bilo je uspešno, kar je najpomembneje! Spet drugo leto? Bomo videli ...
Urška

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Živjo,

mogoče kakšen namig kako ste izdelovali tablice riši briši in pa angelček? Sta mi obe ideji všeč in bi jih izdelovala s tamalimi. Posebej angelčki so mi všeč.

Hvala in lep pozdrav, Nada

Janja Z. pravi ...

Super, zelo lepe izdelke ste pripravili. Tudi na naši šoli se je bazar iz razredov razširil po vsej šoli...tudi kuharice so pripravile svoje dobrote.