5. jun. 2017

Zverjasec za Galovih 9

Že od rojstva je začel spoznavati knjigice in Zverjasec je bila ena prvih. Da ne bi bil šok prevelik, ko ga zagleda, pa tudi zato, da se je teta spravila izdelat čisto pravega Zverjasca, je prišel na vrsto šele pri devetih mesecih :) Zgleda, da mu je všeč :)


Zverjasec je mednarodni založniški fenomen. Od marca 1999, ko je slikanica angleške pesnice Julie Donaldson in nemškega ilustratorja Axla Schefflerja prvič prišla med bralce, so je po vsem svetu prodali v več kot 4 milijonih izvodov. Leta 2004 je izšlo še enako uspešno nadaljevanje Zverjašček.
Julia in Axel sta skupaj ustvarila še druge imenitne slikanice, kot so Bi se gnetli na tej metli?, Polž na potepu na kitovem repu, Hlodko in Mamica, kje si? Otroci jih obožujejo in se jih kar ne morejo naveličati, odraslim pa se že meša, ko morajo še šestnajstič zapored prebirati isto zgodbo!
Zverjasec je doživel filmsko in gledališko upodobitev, poslušalci radia BBC pa so rimano pripoved o iznajdljivi miški in malce strašni, a v bistvu prav ljubki pošasti leta 2009 izbrali za svojo najljubšo zgodbo za lahko noč. Pri nas ga je odlično prevedel Milan Dekleva.



Urška

1 komentar:

Vladuška pravi ...

Ta zverjasec je strašno simpatičen :)