27. maj 2009

Srečanje na Otočcu

V soboto, 23. maja, je bil spet dan D za naše otoško srečanje. Tokrat smo se odpravile na dolenjski konec, natančneje na Otočec. Ker pa si rade kakšno stvar na območju, kjer je srečanje, tudi ogledamo, je bilo potrebno na pot že zgodaj. Celodnevni izlet torej. Odpravile smo se v Pleterje in bile kar razočarane. Samostan si ne moreš ogledat, lahko pa kaj kupiš v njihovi trgovini. Ampak to je samo kontejner, brez česarkoli, nekaj izdelkov, prazne bele stene, živi obup. Kje je takšna trgovinica, ki jo najdeš na primer v samostanu Žiče....definitivno je bil en obisk dovolj. Muzej na prostem, ki leži čisto blizu samostana, je že lepši. Sicer hiš ni veliko, ampak okolje pa je idilično in čisto pravšnje za oddih.


Pozdravila sta nas kuža in mala kozica:

Tudi petelin Janez in njegova druščina je prišla na obisk:

In tako je bil čas za piknik. Ker smo bile že dolgo na poti, je bilo potrebno torej kaj pojesti. Vsaka je nekaj prinesla, odejo na travo in že je tukaj obrok v naravi. Veliko smeha, okrog nas pa živali - kot bi se preselile nazaj v preteklost :)

Družbo pa nam je delal prijazni kuža Miki:


Potem pa je bil že čas za srečanje. Spet krasno srečanje, tokrat nekaj posebnega. Posebno zato, ker smo delali meni zelo ljubo stvar - scrapbook oziroma spominski album za našo Fikus oziroma njene starše, ki so praznovali 50-letnico poroke. Rezali smo, seckali, štancali, lepili, barvali, kombinirali in še kaj, nastal pa je ta krasni album, ki je res nekaj posebnega, saj je nastal v sodelovanju in prijateljski pomoči. Čeprav nisem nič kaj jedla, nič kaj videla, kaj se drugje dogaja, pa si takih udarniških akcij še želim :)
Za organizatorki srečanja, Ninsi in Sanzo, smo kot organizatorke prejšnjega srečanja pripravile mega škatli za darilca in upam, da bosta lahko vanju tudi kaj shranili. Temu sta namenjeni. Mravljica72 je pobarvala ilustracije, ki jih je na prejšnjem srečanju naslikala ilustratorka Urška Stropnik, jaz pa sem pripravila in pobarvala škatli:

Darilc nisem poslikala, saj sta vsebovala nekaj materiala - vsaka je prejela en leseni pladenj, dve škatlici, en paket fima, dve stekleni skledici in nekaj ovijalnega papirja - upam, da bosta podarjeno lahko koristno uporabili.
Pa še eno darilce sem pripravila. In sicer za našo Gumbek oz. Barbi, ki se je srečno vrnila z Irske in v zahvalo za njeno pomoč pri našem projektu je dobila to mačkonko:

... v škatli:

PS: Barbi, saj si pogledala tudi v kuverto na dnu škatle:)))
Do naslednjega srečanja papa...

2 komentarja:

Jana pravi ...

ooo, poglej jih uživačke na deknci v senčki. :)Dobr ste se tole spomnile.

Mačkica mi je pa takooooo cortkana. Ima takšen vesel obrazek.

Barbi pravi ...

A jaz tule nisem na glas zavpila, da imam fenomenalno modro mačkico doma? Bolje pozno, kot nikoli: PRI MENI JE FENOMENALNA MODRA MAČKICA. :)

Hvala stokrat in še parkrat. :)