3. dec. 2010

Pester ustvarjalni teden

Za mano je pester teden. V službi in doma. Odkar na šoli pripravljamo dobrodelni božično-novoletni bazar, je konec novembra in večji del decembra zelo pester. Ustvarjamo, pripravljamo in na koncu prodamo. Občutek. ko se cela šola obleče v praznične barve in na ogled ter v prodajo damo izdelke, ki smo jih skrbno pripravili, je čaroben. Prav zato je božično-novoletni bazar eden mojih najljubših dni v šolskem letu. Letos sem hote ali nehote še malo bolj vpletena v samo dogajanje. Kar nekaj kolegov se je oglasilo do mene po nasvete. Kaj početi, kako narediti določeno stvar ... kar mi je v veliko veselje in čast. Še bolj pa mi je všeč, da so čisto vse stvari, pri katerih sem imela malo prste vmes tudi jaz, čudovito uspele. Vsi nismo za vse, tako tudi ne za ustvarjanje, in zakaj si torej ne bi pomagali. Jaz tebi pomagam tu, ti mi boš kdaj drugič kje drugje. Nastali so res krasni izdelki in naslednjo soboto bo krasen dan. Če ste kje v bližini, vljudno vabljeni!

Vabilo je delo dveh petošolk, jaz pa sem dodala detajle in poskrbela za tehnično izvedbo.
In kaj smo počeli mi? Že kar nekaj let je znano, da zbiram škatle od čevljev. Mi smo jih preobrazili v všečno obliko. S šestošolci je bil to velik projekt, a dosegli smo nov rekord - 87 škatl!!

Izdelovali smo tudi voščilnice in pa dišeče srčke. Z meto smo jih napolnili, jaz sem jih deloma zašila, deloma otroci, obesili smo jih na drevo in zdaj ima tudi naše drevo srce :)

Srčki so mi bili tako všeč, da se nisem mogla upret in dve različici naredila tudi sama za drobna darilca ljudem, ki so mi blizu.
Za nekoga, ki mi polepša dan ...

... in v zahvalo

Prvi je metin, drugi pa sivkin. Tako so mi všeč, da bo prav gotovo nastal še kakšen. Embalaža pri drugem mi je prav tako všeč. Zavijalni eko papir sem "poslikala" s snežinko (uporabila sem šablono za slikanje po steni in blazinice za štampiljke) ter zašila vrečko na stroj. Lepo in učinkovito :)
Vmes sem se spet poigrala s kaligrafijo. V veliko veselje mi je bilo narediti napis za odpiralni čas za trgovino, ki se bo kmalu odprla v Ljubljani - Kreartiv bo trgovina z blagom in pripomočki za patchwork. Sigurno bom tudi sama večkrat tam.



Za povrh pa je nastalo še 13 sovic.

Šele zdajle vidim, kako veliko sem ta teden naredila. Res je bil ustvarjalni teden :)

8 komentarjev:

Helena pravi ...

Vse to v enem tednu??? Zlati ste in vse, kar ste naredili, je nadvse dragoceno.
Odpiralni čas v kaligrafski pisavi mi je zelo, zelo všeč.

Anonimni pravi ...

Si ti resna? Vse v enem tednu? Kdaj pa spiš?

Lepo, lepo. Pohvale otrokom in mentorici.

Suzy

Nataša pravi ...

Super ekstra turbo multipraktik! Saj o vsem zvem že sproti, ampak takole na kupu... Pridna pridna! Kaligrafija mi je zelo zelo všeč, sovice itak, ampak srčki so pa absolutni prvaki :)

Vladuška pravi ...

O vau, pa sem mislila, da sem bila jaz pridna s 40 čestitkami, pa vidim, da ni to nič proti tebi. Samo kapo dol pred vsem, kar ste uspeli narediti in želim vam veliko veselja in dobre prodaje na bazarju.

MA-MI pravi ...

Tudi jaz ne morem verjeti, da se da vse to narediti v enem tednu! Ni samo količinsko veliko, ampak tudi lepo za oko!

Kristina pravi ...

Uau, si/ste pridna/i!! Srčki so nadvse lušni, čeprav so meni bolj všeč taki bolj okrogli, ne tako podolgovati. In sovice, itak sovice.

Anonimni pravi ...

Živjo!! a lahko vprašam kje se bo odprla ta trgovina???? hvala za odgovor . Drugače pa so srčki res ful lepi . lp karmen

Urškin Raj pravi ...

trgovina se še ni odprla, predvidoma se bo januarja v centru ljubljane, v stari ljubljani.
lp