7. feb. 2013

Vabljeni na Prešernov smenj 2013


Že enajsto leto zapored bo 8. februarja na ulicah Kranja zaživel Prešernov smenj. Dogodek se je iz skromnih začetkov, ob izjemnem trudu tako entuziastov kot organizatorjev, z velikimi koraki zavihtel med najbolj prepoznane ob kulturnem prazniku in privablja v stari Kranj obiskovalce ne le iz vse Slovenije, temveč tudi tujine. Nostalgijo iz »Prešernovih časov« bomo tudi letos obujali s kulturnim programom, festivalom lajnarjev, predstavitvijo oblačil iz 19. stoletja, vožnjo s kočijami za obiskovalce, ponudbo domače obrti na stojnicah, sejmom starin ter tradicionalnimi recitacijami Prešernovih pesmi. Obiskovalci bodo natisnili cenzurirano Zdravljico, si ogledali predstavitev starih obrti in poizkusili jedi, ob katerih so uživali tudi v času dr. Franceta Prešerna.
Mislim, da bo zanimivo. Tokrat s svojo stojnico sodelujem tudi jaz in komaj čakam, škoda le, da bom sama in se ne bo časa malo sprehoditi. Mogoče pa le.
Ta teden sem ustvarjala kaligrafske "slike", ker se mi zdi, da bodo na ta sejem zelo sodile, pa še spet sem od šivanja malo preusmerila pozornost na druge reči, ki jih tudi znam, a jih delam preredko (beri: ni časa za vse) :)
Malo za okus.

Vse ostale pa boste videli jutri v Kranju. Vabljeni! Moja stojnica bo na Gregorčičevi ulici.

Urška

3 komentarji:

Simona pravi ...

Ti pa res obvladaš ogromno stvari. Lepo je. Veliko uspeha jutri v Kranju Verjamem, da bo dan prešeren.

Martina pravi ...

Sploh nisem vedela, da ta sejem obstaja. Super, da si ga predstavila, da vemo kaj vse se dogaja v naši ljubi Sloveniji. Kaligrafska slika je pa krasna!

MOJCA pravi ...

Kaj naj rečem drugega kot mojstrom kapo dol. Hvala tudi za spodbudo (tega pač ti še ne veš),tvoj blog mi je namreč prvi prišel pod roke in me tako navdušil, da sem tudi sama začela objavljati stvari . Sicer se še lovim ampak vaja dela mojstra.Vesela bom, če tudi ti kdaj pokukaš k meni.lp Mojca