2. nov. 2013

Kuhamo skupaj XII.

Rogljički, ki se kar topijo v ustih ...


Sestavine:
1/4 kg bele moke (mešano ostre in mehke)
15 dag masla
10 dag mletih orehov (ali lešnikov ali mandljev)
10 dag sladkorja
1 jajce

ostra moka za posip deske
10 dag sladkorja v prahu

Moko presejemo na desko. Vanjo sesekljamo maslo. Dodamo mlete orehe in sladkor. Na sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce. Na hitro ugnetemo testo, ki se ne sme ogreti in pustimo, da počiva pol ure v hladilniku. Nato ga razdelimo na 8 delov. Vsak del posebej razvaljamo v dolgo kačo, debelo 1 cm in narežemo na 2-3 cm dolge paličice, ki jih oblikujemo v rogljičke. Naložimo jih na peki papir na pekaču ter jih bledo zapečemo na 180 stopinj cca 15 minut. Še vroče povaljamo v sladkorju v prahu.

Dober tek!

2 komentarja:

Simona pravi ...

Mmmm, bi zdajle kar enega. Hvala za recept.

Jelka P pravi ...

Super orehovi rogljički!