10. jun. 2009

Projekt pomladi je končan ...

...že nekaj časa, a poslikat zadevo je bila večja "umetnost". No ja, ne čisto. Nekje kar daleč nazaj sem si obljubila, da album s popotovanja po Boliviji in Peruju (jp, lani poleti, veeem) naredim, preden grem spet na potovanje. Daljše potovanje. No, to sem letos uspela. 1 točka zame. Danes je 10. junij. Tako veliko še za postorit, preden se čisto na začetku julija spet odpravim na pot:
- zmiksati lanski film (KRIZAAA)
- narediti scrapbook za brata za 20 let
- narediti album od Toskane
- iti na izlet v Provanso
- pripraviti vse za naslednje potovanje,
- pa še kaj bi se našlo.
HAHAHAHA, sem pa optimistka. 4. in 5. točka sta definitivni, za ostale pa nisem čisto prepričana - vse so le želje, če se bo ena uresničila, bo kar ok. Za drugo leto pa RES moram biti bolj pridna :)
Takole, albuma sta taka:

Ker sta bila albuma prav grozna v originalu, sem ju polepila z inkovskimi vzorci, da vsaj zgledata malo INCA.
Detajl:

Potem pa notranjost. Opremljena s številnimi računi, prospekti, denarjem, vsem, kar sem uspela nabrati na potovanju in prinesti domov. Še kokini listi so se znašli notri:




Seveda pa opremljeno s časovnim in kartografskim potekom potovanja:

Ane, da sem izumrla rasa, ki še počne kaj takega? :)

15 komentarjev:

Nataša pravi ...

Ravno zaradi takih, kot si ti, takšne čudovite in neprecenljive zadeve ne bodo izumrle!

Barbi pravi ...

Mislim, da si edina še živeča predstavnica te rase. Ampak sem vesela, da te poznam, da sem si lahko zelo podrobno ogledala oba albuma. Sem se počutila, kot da gledam dokumentarec. V resnici je stvar še bolj zanimiva.

Ko bom jaz velika, bom tudi imela take projekte. Zaenkrat me pa čaka fotoknjiga ala Irska. :)

Rastlinica pravi ...

Super - lep spomin!!

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

V živo so še lepši.:) Vse to kar ti notri nalepiš, razen slik, jaz "kao" zbiram, potem pa v smeti vržem, ker imam prepoln kovček. :)
Lp, Nataša.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Kapo dol! Super si naredila in tole bo lep spomin.

Neža pravi ...

Hm, ja ... ta dva albuma sta bila moj izgovor, da nisem sodelovala pri sestavljanju scrapbooka na srečanju. Sem čist not padla. Tako, kot je Barbi napisala, kot da bi gledala dokumentarec. Prelistala sem ju od prve do zadnje strani in potovala zraven. Noro! Res izjemen potopis, z vsemi dodatki, čudovitimi fotografijami, tvojo zgodbo ...

Kapo dol!

Tiara pravi ...

Zelo pridna si in zaslužiš si vse pohvale, za tale projekt. Lep album si izdelala.

BojaMoja pravi ...

A si ti mogoče študirala geografijo?

Če nisi, je škoda, ker le dober popotnik lahko dobro poučuje ta predmet.

Ker pa vem, da delaš v knjižnici, pa sem prepričana, da otroci iz vaše šole dobijo tudi nekaj tvojega znanja iz tvoje enajste šole :)


Albuma sta pa čudovita ... sem skoraj brez besed.

Urškin Raj pravi ...

sem študirala, bojamoja :))))

Špela pravi ...

Jap, se strinjam s predhodnicami - albuma sta v živo, kot pravi pravcati dokumentarec.
Kapo dol, si carica!!

MA-MI pravi ...

Nekje zgoraj sem prebrala, da so tvoji albumi prave umetnije ... kako se strinjam. Tudi jaz iz potovanj privlečem razno kramo, ki jo nekaj let prekladam naokrog, potem pa (v nekakšnem čistilskem iktusu) zmečem stran.

MA-MI pravi ...

Ne boš verjela, malo sem še pogledala naokrog in v albumu iz Sofije našla sebe ... no vsaj delček ... na večerji! Kako majhen je ta svet!

Suzy pravi ...

Čudovito. Pridna si, da tako lepo narediš. S tem si navdušila tudi mene, da počasi nekaj spravljam skupaj. Koliko lepši so spomini urejeni na ta način. No, tebe ne bom dohitela, a vseeno hvala :)
Ps: žal mi je, da sem ju na srečanju zamudila.

Rada Kos pravi ...

Bravo, Urška!
To je res prava stvar, ki ostane po potovanju. Žal vedno večkrat tudi sama potovanja jemljemo vedno bolj instant, čeprav bi to moral biti čas, ko si zase vzamemo več časa.
Priznam, da sem tudi sama prešla na popotni računalnik - nič več romantike papirja. Žrtev profesionalnega pisanja za revijo pač.
Sta pa zato moj mož in sin bolj pridna. Pogosto pokukam v njihove dnevnike. ;)

LP Rada

Urškin Raj pravi ...

Hvala, hvala, tudi tebi, Rada, sem prav počaščena, da tudi ti pogledaš kdaj na moj blog. Imaš prav, a vseeno jaz, ki naredim "le" eno daljše potovanje letno, to naredim na svoj način, opisan zgoraj, če bi jih bilo več, vprašanje --- vzame pač ogromno časa, a kako fino je potem listati "stare" albume ... neprecenljivo :) Drugače pa se tudi midve že poznava, enkrat sem bila na delavnici (odpadni materiali) - upam pa seveda še na kakšno - zame je to totalni odklop :) pa še veliko finih izdaj revije želim :)