24. dec. 2009

Čestitka za 60 let in moj čisto prvi foto transfer

Patrick iz Francije bo 30. decembra dopolnil 60 let in zanj je ta dokaj pisana čestitka. Ker je to živahen gospod, naj bo temu primerna čestitka. Nič novega pravzaprav, malo papircev, reliefni listič, pobarvan z voščenkami, nekaj rožic (pa čeprav gre za moškega, a vseeno, saj je njegov praznik!), napis in to je to.

Da pa ne pokažem samo čestitke, je tu moj čisto prvi foto transfer na fimo. Za tiste, ki ne veste, kaj pravzaprav to je: gre za slikico, ki jo s posebnim postopkom prenesemo na fimo. Jaz sem sprintala sliko umetnice Natashe Wescoat na barvni laserski tiskalnik, na čisto navaden papir za fotokopiranje. Razvaljala sem bež fimo maso in položila sliko s hrbtno stranjo navzgor. Nato sem vzela čisto navadno vodo (baje je še bolje z alkoholom) in tapkala ter čisto narahlo gladila sliko, da se je papir svaljkal zaradi mokrote. Kar nekaj časa je bilo potrebno gladiti sliko, a rezultat je krasen. Ko se fimo speče, pa ga malo zmočimo, lahko tisto, kar nam je slučajno ostalo , še po pečenju malo posvaljkamo iz fima. Ta tehnika mi je všeč in naredila sem jih še nekaj, samo polakirani še niso. Tole sem polakirala kar nekajkrat, da se fino sveti (a na sliki se tega ne vidi). Za občutek, kako mi je uspelo, pa slika:

9 komentarjev:

Nataša pravi ...

Že kar na tešče sem brez besed...

DidiArt pravi ...

o krasno, mi je oboje čist hudo všeč.. transfer pa sploh... :) lepo ustvarjaj še naprej

DidiArt pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Suzy pravi ...

Transfer ti je super uspel. Čestitke pa itak ne bom komentirala :)

Mojca pravi ...

superca, transfer je... ma, mega je!¨

Hali pravi ...

Krasen transfer in zanimiva čestitka!

Vladuška pravi ...

Full dober je tale fototransfer. Odlično je izpadlo. Še več takih :-)

Goga pravi ...

Jao ,jao boš mogla na kofe še kej druzga prnest ne sam porivača,mogoče tud fotokopirca :))))))))).Noro dobr tole pride!!

Anonimni pravi ...

Hello. And Bye.