8. jan. 2015

Moji recepti in nekaj za obliznit prste

Zdaj, ko imam "svojo kuhinjo", tudi več eksperimentiram. Kako fino je packat, brez da bi ti drugi gledali pod prste. Pravi užitek. Zato sem med prazniki naredila svojo prvo potico (skutino), drugo potico (makovo), prvič germknedle, prvič boranjo in prvič segedinar. Ma, se sliši, kot da smo kar naprej jedli :)
Moji recepti, tisti preizkušeni, pa potrebujejo svoj "dom", zato je nastal tale preoblečen zvezek, kmalu pa za darilo še drugi.

Med prazniki je ata praznoval 60 let, zato rožčasta torta. Bila je vanilijeva, a ne preveč posrečena, saj se vanilijeva krema ni dovolj strdila in je bila bolj "plavajoča". A okusna je bila, zato je ni več :)
Pa še potička in germknedli za dokaz :)

Mmmm, so bili dobri :)
Urška


7 komentarjev:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

To pa uživaš na svojem:)) Super! A me lahko mimogrede še izobraziš - kakšni knedli pa so tile germknedli?

Helena pravi ...

Mmmm, kakšne dobrote. Všeč mi je, ker uživaš v svojem domu in se prijetno počutiš "za štedilnikom". Zvezka za recepte sta zelo lepa.
Germknedli so verjetno kvašeni cmoki? :)

Vladuška pravi ...

Ja, svoja kuhinja je vse kaj druga in se vidi, da uživaš v njej. Vse zgleda prav slastno. In tudi lepe zvezke si naredila.

iris-irena pravi ...

kaja, sem vesela zate, da uživaš na svojem. potica izgleda super, knedli so bili pa gotovo tudi slastni, čeprav res ne poznam tega izraza!
knjiga receptov pa sploh in!
lp

Urškin Raj pravi ...

Ja, germknedli so kvašeni cmokli, podobno testo, kot za potico, s tem, da se potem kuhajo in pridejo lepo penasti, čez pa stopljeno maslo, mak, orehi in sladkor v prehu. Njam!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Mmm, to pa mora bit res dobro. Hvala :))

Hali pravi ...

Mmhmhm njami stvari...Zvezki za recepte pa zmeraj prav pridejo :-)