17. nov. 2011

Kuhamo skupaj I.

Rada pečem. Sicer zadnje čase dosti manj, kot sem včasih, a vseeno imam nekaj receptov, ki so preverjeno dobri in jih pogosto uporabim. Zato sem se odločila, da kakšnega delim tudi z vami. Nekateri so splošno znani, drugi mogoče ne, a vsaj na kupu bodo vsi. Začnimo s čokoladno penasto torto :)

PENASTA ČOKOLADNA TORTA

Sestavine:
• 300 g temne čokolade za kuhanje ali kombinacija mlečne in temne
• 200 g masla
• 6 jajc
• 120 g sladkorja
• 2 vanili sladkorja
• žlica ruma
Maslo in čokolado počasi raztopi na pari ter odstavi, da se ohladi. Dodaj rum. Loči beljake in rumenjake, rumenjake penasto vmešaj s polovico sladkorja in vanili sladkorjem. Stepaj beljake z drugo polovico sladkorja in v trd sneg daj ščepec soli. Stopljeno čokolado počasi dodaj v rumenjake s sladkorjem, premešaj ter počasi dodajaj sneg. Vlij v namaščen kalup ali obložen s peki papirjem, daj v zagreto pečico na 160°C in peci 50-60 minut.
V pečico daj na dno posodo z vodo, da ostane torta vlažna v sredini, okoli pa hrustljava.

Dober tek!

8 komentarjev:

Lili pravi ...

Mmmmmmmmmmm, nova rudrika ??? Slastna, tortica, bi pasala zraven popoldanske kavice ;).

Renata pravi ...

Tole je pa slastno! A moke pa ni nič?

Urškin Raj pravi ...

ne, nič ni moke, zato je tako penasto. pa ta voda v piskru v pečici tudi naredi svoje :) in RES je slastno :)

xajA pravi ...

Mmm, super, bomo sprobal :)

frutina pravi ...

cccc kdaj bom pa jz takole dobla?:)

Urškin Raj pravi ...

za vikend?

studio13 pravi ...

Joj Urška, tole pa izgleda nevarno ;). Zdej pa vidim, da se bom tudi jaz morala lotit tort.

Renata pravi ...

Samo sporočam, da sem včeraj spekla tole torto in je res slastna. Pa smetana tudi paše zraven. Hvala za recept!