25. feb. 2009

Ne pozabi pomembnih stvari ...

... je naslov dnevnika oziroma adresarja oziroma hranilca rojstnih dni, ki ga je danes dobila prijateljica in ga zato že lahko pokažem. Ko sem videla Janino umetnino - kartice za rojstne dni, sem vedela, da to MORAM narediti - in to KMALU. Sicer sem obliko nekoliko spremenila, a podobnost je vidna. Upam, da mi Jana ne bo zamerila. Torej oblika je knjižica, ki vsebuje 12 listov z 12 meseci za zapisovanje rojstnih dni in drugih pomembnih reči. Lahko se jo uporablja, dokler se ne "znuca", saj datumsko ni omejena.
Naslovnica v ležečem in stoječem stanju :))))


Pa še detajl naslovnice:

Notranjost pa izgleda nekako takole:
Seveda to ni moj prvi scrap album, pa tudi "tapravi" scrap album ni, jih pa sploh nisem naredila veliko. Kar nekaj počnem, albumov pa niti ne. Čisto prva prva stvar, ki je nastala v scrap smeri, pa je tista, ki mi je dala zagona za nadaljnje delo. Po ustvarjalnem sejmu v Vicenzi sem dobila idejo, da naredim staršem album za 30 let poroke. Čas: teden dni. Materiala: takrat še skoraj nič. Zato je tudi rezultat zelo zelo preprost, kar se današnjih meril tiče, ampak za moja dva, ki imata rada preprosto, ravno prav. Celo oče, ki je slikar, in ima vedno kaj pripomniti, je bil tiho. Prvič odkar pomnim. Kar prav gotovo nekaj pomeni. Danes bi ga prav gotovo naredila čisto drugače, a začetek čudovite zgodbe je bil nadvse uspešen.
Naslovnica in nekaj strani:
Ostale strani si lahko pogledate TUKAJ.

Pa še en album je nastal, tokrat za našo Dodo. V njen raj se vedno znova rada vračam, ker vem, da bo to dan, poln smeha in ustvarjalnih iskric. Zato je za Dodo nastal album, ki ga mora sama nadaljevati. Aha, pridem na obisk in prinesem delo. Tipično zame. Sploh pa ne vem, ali je svoje delo že opravila??
Vse ostale strani pa si lahko pogledate TUKAJ.

13 komentarjev:

Neža - Nenika* pravi ...

O hudoooo, točno tako idejo imam jaz danes v glavi. Zamujam že namreč z darilom za rojstni dan moje drage prijateljice, ampak, ker se bova videli šele med vikendom, ni hudega.
Vedela sem, da ji želim izdelati mini knjigico, nisem pa vedela, kaj naj bi notri dala namesto post-it listkov. In danes sem naletela na škatlico s koledarjem - takoj sem vedela, kaj bom skombinirala. Noro, še enkrat.

Komaj čakam, da mi uspe pospravit po stanovanju, da se bom lahko brez slabe vesti za mizo spravila.

Aja, drugače pa - čudovite stvarce, kot vedno - čeprav imam tvoje albume že shranjene v spominu, ampak jih je lepo še enkrat pogledati.

Tiara pravi ...

Noro dobra knjigica in scrapbooki tudi.

bolha pravi ...

Super albumi in knjigica. Album za starše je prav tako enkraten, čeprav je "minimalističen". :) Jaz imam take še raje.
Lp, Nataša.

MarikaGabez pravi ...

Čudovito. Sploh tale današnji, čeprav sta tudi druge dva lepa in tisti za starše prav gotovo neprecenljive vrednosti.

Tanc pravi ...

Odlična knjigica! Prav tako oba scrap albuma. Res so lahko tvoji starši ponosni nate!

Princeska pravi ...

uf, prekrasno. komaj čakam, da tudi sama dobim book ringse, da bo nastalo kaj podobnega, mojega.

prava inspiracija si!

Sonja pravi ...

Jaz sem tudi pozabljivaaaaa :))))) tudi rabim tako knjigico, saj se vedno spravljam v zadrego, ko pozabljam rojstne dneve :(
Čudovita je in verjamem, da je prejemnico razveselila.
Albume sem že videla, jih je pa vedno znova luštno pogledat, saj so nekaj posebnega.

Jana pravi ...

ffuuuuuullllllll fuuuulllllllll lepo!!!!!!! Za dol past. Enkratna si in rada gledam tvoj blog!

Suzy pravi ...

Ostalo sem že videla in je čudovito. Me je pa danes presenetila ta knjigica. Res je super, že sama ideja, da o izvedbi sploh ne govorim.
Me mika, da bi jo naredila tudi sama. In točno vem komu za darilo. Se bom pa najbrž odločila za Janino izvedbo :) Nimam obročkov.:(

Urška pravi ...

hvala, punce, super občinstvo ste :)))))

Natasa pravi ...

Spet nekaj hudoooooooooo dobrega!

Nina pravi ...

ti tud čaraš kaj čem rečt...super ti ratajo res!!!:)

Jana pravi ...

Knjigica je ČUDOVITA! Tudi scarpbooki so zelo lepi. Ampak, knjigica je malo drugačna in mi je zato bolj padla v oči.