24. feb. 2009

Bežite, tecite, maškare gredo ...

Maškare niso snega odgnale, ampak so ga prignale (spet sneži, ko to pišem). Odkar delam v šoli, se vsako leto vsaj malo našemim (če niso počitnice takrat, seveda:))). Letos je bila moja šema čisto šolska, to pomeni, da je v duhu našega letošnjega projekta (Irska, seveda), a vseeno mi je všeč (pa še preverila sem lahko, kako naši učenci že poznajo irske simbole). Tole je namreč irski škrat Leprechaun, ki je visok približno 2 čevlja in si lasti lonec zlata. Če najdeš škrata in ga uspeš zadržati v svoji bližini, ti mora povedati, kje je shranil zlato. Pogosto najdemo ob škratu poleg lonca zlata tudi mavrico. Legenda pravi, da moraš slediti mavrici do njenega konca in našel boš lonec z zlatom.

Moj je bil mičkeno večji :)))

Pa še spremljevalka ovčka, ki jo je zazeblo in je zato dobila zeleno-oranžni šal:

Čisto preprosta maškara, le na kup je potrebno prinesti domače zaloge. Klobuk je kupljen na Irskem, brada je volna, prišita na najlonke, majica in suknjič iz domačih zalog, na suknjič je dodana rožica, ki jo pokažem malo kasneje, hlače sem šivala (in so mi požrle živcev še pa še), pas je prav tako šivan, nogavice in čevlji (by the way št. 48) pa tudi iz domače zaloge.

Rožico pokažem malo od bližje, saj sem jo delala prvič in se mi zdi luštna tudi za kakšne druge namene. Link do izdelave te rožice pa je TUKAJ.

7 komentarjev:

McCrafty /Klavdija pravi ...

O pred škratom z loncem zlata se pa že ne splača bežati :). Super maškara si!

Barbi pravi ...

O, kako fajn irski škrat skače po Sloveniji. :) Super kostum! In rožica je res lepa.

Drugače pa, ko si ravno irski možicelj ... ko je v Sloveniji pustni torek, je na Irskem Pancake Tuesday - palačinke jejo v šoli in doma. Sicer verjetno malo pozno to povem, ampak če imate projekt v šoli, bi lahko krofe zamenjali za palačnike ... ampak, saj pravim, da sem prepozna. :) Pa kdaj drugič. :)

Ninsi pravi ...

waw, kaj dober škrat si:)

pri nas tudi pada vata:)

Sonja pravi ...

Wauu, kok dober škrat si :)

Neža pravi ...

Ja res, čisto preprosta maškara :) Ne se hecat. Če nimaš takšnih stvari pri roki, ni čisto nič preprosta. Že samo brada je ful dobra, rožica pa sploh :)

Tiara pravi ...

Noro lep kostum si naredila. Bravo, res si zaslužiš vse čestitke in pustne nagrade :)

Suzy pravi ...

Dober škrat. Tu se sploh ne vidi, da ti je maska tolko živcev požrla :) Pa tudi, da je škrat prevelik ni opazit.:))))

Rožica je pa sploh...wau!