15. feb. 2009

Packamo, dokler nam ni všeč ...

Današnja objava bo ekstra spackana. Zakaj že? Ker sem se spet lotila packanja a la Tim Holtz, ki mi neizmerno leži. Tako si upam verjeti. Packanje zato, ker po moje dveh čestitk, ki jih objavljam danes, niti pod razno ne bi uspela ponoviti, tudi če bi hotela. Kr neki so, a meni zelo ljube in luštne.

Prva je v rjavih odtenkih. Spet zelo ljubih. Na navaden bel list sem prilepila rumen selotejp, en košček zraven drugega. Potem sem z gobicami napacala po papirju (rjavi odtenki, seveda) in pobrisala, da so rjave ostale le črte, kjer je bil selotejp raztrgan. Potresla sem s prozornim embossing prahom, "zapekla", da se sveti, in papir - podlaga - je tako pripravljena. Osrednji krog je odtisnjen, malo pošprican z vodo, da da nekoliko zabrisan učinek in to je to. Ostali dodatki po želji, ampak minimalno, saj da že podlaga svoj čar.


Druga čestitka res predstavlja naslov današnje objave. :)) Ma je nekako tako res nastala. Bel papir z odtisom sove sem popackala z distres blazinicami, a ker modrih odtenkov (še) nimam, sem si pomagala z vodenimi barvicami - malo packala tu, malo tam, pobrisala, spet malo packala, potresla sem zelo malo s svetlikajočim prahom za embosiranje, "zapekla" - ter papir je pripravljen. Rezanje krogov in pozicioniranje pa je potem čisto slučajno, stvar navdiha, dodala sem razcepke - in voila, čestitka je tu:


Stvar trenutnega navdiha pa je tudi knjižno kazalo, narejeno v 10 minutah. Stara mama, ki je bila danes na obisku, je začela brati knjigo Deček v črtasti pižami (preberite jo!!) in jo odložila tako, kot se knjige naj ne bi odložilo (poklicna deformacija pač:)). Pa je dobila to knjižno kazalo. Scrapbook papir sem odtisnila z mojo novo kolaž štampiljko, dodala embosirano ptičko, črke iz kartona, trak, rožice in vse skupaj popacala z blazinicami. Simpl ko pasulj (pa čeprav ga ne znam skuhat:)))

7 komentarjev:

Sonja pravi ...

Lepo packanje in drži, tudi po mojih izkušnjah neponovljivo. Še opisat je bila verjetno umetnost :)
Hmm.. kdaj lahko pridem k tebi kako knjigo brat?? :))))

MarikaGabez pravi ...

ZA DOL PAST!
Sploh prva je fenomenalna, na drugi pa tista čisto naključna postavitev izrezanih okroglih oblik.

Tiara pravi ...

Tole packanje je pa noro lepo. Še posebej mi je všeč kazalo, ki je ravno prav napackano in ravno prav v mojih barvah ;)

Alenka pravi ...

Kako tebi tole packanje uspeva, res si že čisto prava Holzovka, bravo. Vse izgleda super in imaš prav neponovljivo.

Suzy pravi ...

Super packanje in kup čudovitih izdelkov :)

Jana pravi ...

Luštno packanje, ampak knjižno kazalo mi je pa najlepše.

Papirolina pravi ...

kako elegantno kazalo. vau :)))) ta bi se tiste, ki ne marajo brati, spravil do knjig ;)